• Bröllop

  Bröllopsplanering denna vecka

  Som ni vet så närmar sig bröllopet med stormsteg. 

  Det mesta är faktiskt helt klart nu, vilket känns konstigt! Jag får en känsla av att vi har glömt något bara för att saker och ting har glidit på så enkelt för oss. Men det är nog faktiskt bara så att vi har gjort detta jävligt bra 🙂 Denna vecka ska det iallafall göras lite småsaker, jätteroliga saker dock!

  Vi ska: 

  • Hitta en slips till Erik. Eller, vi vet egentligen vilken han ska ha. Men vi måste åka på Sand på Emporia med hans kostym så det blir helt rätt.
  • Jag ska på lördag provsminkas/få håret fixat. Jag ska även köpa min slöja! Detta är lite tråkigt dock att jag måste göra själv. Jag önskar att jag hade någon med mig. Mamma eller någon av mina närmsta tjejkompisar. Men det är som det är, och jag får helt enkelt bara se det från den ljusa sidan. Att alla är på plats nästa vecka.
  • Vi hade även på schemat att maila serveringspersonalen vårt körschema, bestämma tider för avhämtning och avlämning av mat, tårta m.m. Vi har även lagt upp dagen med fotografen och gjort klart det sista, som var att beställa våra kort för bordsplacering.

  Idag är det även 2 månader sedan denna dagen. Då Erik friade till mig <3 

  10 dagar kvar. Sedan är vi man och hustru!

 • Vardag

  En dag för avslappning!

  Hej vänner!

  Idag har jag haft en sån fruktansvärt skön dag. När jag vaknade vid 06 så bestämde jag mig för att ta en jättelugn dag. Jag kunde inte somna om, så jag satte igång en av mina favoritserier ”Jane the virgin” – TIPS! Jag låg i sängen och tittade tills jag blev hungrig, då gjorde jag frukost, åt den i sängen och somnade sedan om till ca kl 12.


  Det blev en skål med romanticatomater, två hårdmackor, ett glas resorb och en kopp te. 

  Jag har varit lite sur på mig själv på senaste tiden för att jag har sovit så mycket. Jag har visserligen svårt att somna, men att sova bort halva dagarna till kl 11 har irriterat mig. Ibland behöver jag bara höra att något är okej, för att jag är för hård emot mig själv. Och när jag påpekade att jag kan sova 12 h i sträck eller allmänt sova länge på dagarna för min svärmor, så sa hon åt mig att det får vara så. Jag behöver sova. Då kände direkt att, ja fasen. Jag behöver sömnen. Så det får vara så! Jag sover så länge jag behöver, och om jag måste gå upp och äta så kan jag somna igen efter om jag behöver det. Vilket jag gjorde idag, och fy va skönt det var. 

  Nu har jag gått upp, har datorn i knät och Unga mammor på tvn. Det är så mysigt att titta på, och det får mig att längta efter Leah så mycket mer. Tålamodet börjar ta slut.. 😉 Imorgon går vi in i vecka 23, så då är det 17 veckor kvar. Det känns så fruktansvärt länge. Men med tanke på allt vi ska hinna med så kommer tiden gå så snabbt.

  Från igår <3 

  Magen växer verkligen så det knakar. Det är galet! Erik spärrar upp ögonen varannan kväll känns det som, och påpekar att den blir större och större för varje dag haha. Det vet jag väl inte om den blir, men det känns som det. Det är verkligen en babybelly nu. Och jag älskar det. Lilltjejen sparkar på som vanligt också. Hon är extremt aktiv, så igår när hon för första gången inte sparkade så mycket så blev jag direkt lite nojig. Men jag vet ju om att moderkakan är i framvägg, vilket betyder att det kan dämpa lite. Så att jag faktiskt känner sparkar varje dag är tacksamt. Alla gör inte det som har moderkakan i samma position som jag har.

  Denna dag ska fortsätta i det lugna spåret. Jag väntar på Erik som ska komma hem med sallad och glass till mig. Jag vaknade upp och hade ett sånt fruktansvärt sug efter glass. Det kanske är en craving på gång.. Men ärligt talat, vem älskar inte glass? 😉 Det är grymt konstigt väder ute, det är såå varmt, men storm och helt grått (?). Om vädret stämmer så ska värmen försvinna nu. Och det ska bli en lite mer typisk svensk sommar. Jag tittade även vädret för vårt bröllop nästa lördag, och det ser ut som att det ska vara ca 24 grader och sol. Det hade varit perfekt. Så jag hoppas att väderrapporterna har rätt för en gångs skull.

  Nu ska jag bara fortsätta njuta av dagen, och ikväll ska vi försöka packa lite. Vi flyttar om exakt 7 dagar. Fy va skönt det ska bli. Vi längtar så mycket och känner oss verkligen så klara i denna lägenhet nu. 

  Puss & kram

 • Bröllop

  Svarar på frågor om bröllopet

  Q – Hur många gäster kommer ni ha? 🙂 

  A – Vi blir 75 st på bröllopet. Och då har ca 10-15 st tackat nej! 🙂

  Q – Hur tänker ni kring budget? Tips för att hålla ner den? Bröllop blir ju ofta dyrt tyvärr..

  A – Jag måste vara ärlig först och säga att vårt bröllop är ganska dyrt. Vi gör vårt bästa för att hålla ned kostnaden, t.ex. så har jag väldigt många IKEA-dekorationer m.m. Jag har tänkt att jag tipsar om allt detta efter bröllopet, då jag inte vill visa sånt innan och förstöra överraskningen för våra gäster.

  Men mitt tips för gällande budget är att läsa på lite vad ni vill ha, och vad det kostar på ett ungefär. Sedan sätter ni en budget – och HÅLLER den! Det är de viktigaste. Om man går över den liiite så kommer det fortsätta så. Sätt gärna lite för mycket i budget och bli positivt överraskad att det blev över. Det kommer en massa tips sedan på hur man kan hålla nere priserna på diverse saker. Men vi har gjort lite så att vi kanske dragit ned på en sak för att kunna lägga mer pengar på en annan. Viktigast för oss inför bröllopet är att det blir en hejdundrande fest som ingen kommer glömma. Det ska finnas mat, alkohol, annan dryck och gosaker så det räcker och finns över helst.

  Men mitt tips då bröllop ofta blir dyrt, ja – spara ihop till ert drömbröllop innan ni gifter er. Det finns ingen mening att påskynda det för att man vill göra det NU. Vänta hellre ett år så ni har pengarna till att ha exakt det bröllopet ni vill.

  Detta är mina inspirationsbilder till våra blommor vi ska ha på bröllopet. <3 

  Q – Hur går planerna nu med Eriks skada, kommer något förändras? 

  A – Fy, detta var på tapeten direkt efter han skadade sig. Men tack o lov så är allt helt lugnt nu! Han är fortfarande skadad, men utan fraktur i foten. Han blev alltså feldiagnotiserad i skadan. Först, då han skadade sig så skulle han vara gipsad i 6 veckor och fick inte stödja sig. Just den kvällen på röntgen i Östersund var hemsk. Jag satt och grät i lägenheten hela natten medan Erik var så långt borta. Vi skulle behöva ställa in alla planer. MEN, så blir det inte! Vi vet ännu inte om Erik är spelklar igen på bröllopsdagen. Det enda som blir skillnad för oss, det är att han kanske spelar match den dagen. Är han hel så har han match, och då kommer vi fotas precis innan vigseln. Om han inte får spela än så kommer vi ha mer tid innan bröllopet och därav fotas under dagen och inte precis innan. Det är enda skillnaden! Jag hoppas och håller tummarna att han kan spela, det är viktigast. <3 Allt annat kommer bli magiskt ändå.

  Q – Kommer det att läggas upp en video på ert bröllop? 😀 Grattis till er! 

  A – Först och främst, tack! <3 Och sedan måste jag säga att jag faktiskt inte vet. Mitt datorprogram fungerar inte för redigering, men jag har tänkt sätta min kamera i händerna på min bästa vän och vår toastmaster Emma – om hon vill. Hon är grym på film och foto. Vi har en fotograf, som är så stööört bra! Men jag vill gärna ha videor på alla tal, på sångerna i kyrkan och lite smått och gott. Jag har ännu inte frågat henne om detta, så vi får hoppas hon inte läser detta innan jag har frågat haha. Jag har iallafall tänkt att det ska sparas ner videor från hela dagens förberedelser. Om jag har tid så ska jag vlogga! Men viktigast är att jag ska njuta. Så vi får se helt enkelt.

  Något vi inte snålat på är tårtan iallafall. Men vi kommer bli såå nöjda!

  Q – Om ni inte hade väntat barn, tror du att ni ändå hade gift er nu eller väntat lite? 

  A – Jag vet att vi definitivt inte hade gift oss detta året om vi inte skulle vänta Leah! Erik har avslöjat för mig att han hade tänkt fria detta året, men då hade vi gift oss nästa år. Men vi båda vill och tycker det känns viktigt för OSS att vi är gifta innan vi ska få barn. Det har vi alltid varit överens om. Så därför gör vi på detta sätt! Men vi har fortfarande det bröllopet vi önskar. Den enda skillnaden är väl att vi inte hade sparat dessa pengar vi använder specifikt för bröllopet. Vi gör det omvänt helt enkelt – använder pengar nu och sparar ihop de vi har använt på ett år istället. Men jag är SÅ glad att vi gör detta på såhär kort tid. Jag ska berätta allt om denna korta tidens planering efter bröllopet, och varför jag är glad över det!

  Q – Är Erik kristen? Jag tänkte eftersom att ni gifter er i kyrka 

  A – Erik är döpt, och därmed får vi gifta oss i kyrka. Jag är inte döpt och hade därför inte fått gifta mig i kyrka om Erik inte hade varit det (tror jag). Så ja, Erik är kristen. Men ingen av oss är troende. Därför var inte kyrkan ett självklart val för oss. Men vi båda tycker det är fint, och jag har helt enkelt inte blivit döpt bara. Jag skulle bli under min konfirmation, som jag valde bort för fotbollen tillslut. Så för att dra det kort, ingen av oss är troende men Erik är döpt av en präst.

  Q – Jag vet att du har skilda föräldrar och att de har nya partners. Hur sitter ni vid borden då? 🙂 Har ni ett stort honnörsbord? 

  A – Kul att du frågar detta, för vi har faktiskt valt att sitta ensamma. Vi hade lite svårt med detta då vi inte vill att någon ska känna sig utanför, men vi vill verkligen göra allt vad VI vill då det är vår dag. Så vi valde för vår skull och enkelhetens skull att vi sitter ensamma, vid ett så kallat sweetheart table. Det tror jag blir supermysigt. Jag fick faktiskt tipset genom Maja Nilsson Lindelölfs blogg då hon skrev att hon och hennes man Victors bordsplacering var så på deras bröllop – att de satt ensamma. Och när vi läste det och diskuterade det så kändes det så självklart och bra för oss med.

  Min första klänning jag provade. Som hjälpte mig att hitta rätt tillslut. 

  Q – Kommer du dricka alkohol under kvällen, även om du är gravid? 

  A – Absolut inte. Jag tycker inte att varken röka eller dricka alkohol är okej under en graviditet. Jag skulle aldrig säga åt en kvinna som är gravid som står och röker direkt. Det är var och ens egna val, men jag skulle aldrig stoppa i mig något sånt som kan skada vårt barn. Jag har valt att avstå från mina mediciner även om det ska vara okej i dessa sista månader, så jag skulle aldrig hälla i mig det nu när det kan skada vår lilla flicka. Jag ska köpa alkoholfritt bubbel och njuta av kvällen till fullo!

  Vårt alkoholfria bubbel från då Erik friade till mig. Bäst <3 

  Q – Ska du och Erik hålla tal till varandra?

  A – Ja, det ska vi!

  Q – Blir ni ledsna om folk inte håller tal? Alltså om ingen skulle göra det. 

  A – Oj, det är en svår fråga. Men när jag tänker efter så tror jag nog att jag hade blivit ledsen om INGEN höll tal. Det är inget måste, och vi båda har full respekt för att alla inte vågar stå och prata inför alla dessa människor. Men någonstans förväntar jag mig att vissa personer ska hålla tal, så jag hade nog blivit lite besviken om det visade sig att ingen ska prata till oss. Även om medverkan på vår kväll betyder absolut MEST och är ett bevis på att personerna tycker om oss. Men lite ledsen hade nog JAG blivit, Erik hade nog faktisk inte brytt sig haha. Vi är olika där!

  Q – Ska du ta Eriks efternamn? 

  A – Japp. Jag blir en Andersson. Jag tänkte först ta dubbelt, men ångrade mig snabbt. Viktigast för mig är att vi har samma efternamn. Vilket det blir bryr jag mig inte om <3

  Detta var alla frågor jag fick på Instagram om bröllopet. Har ni fler frågor så är det bara att ställa dom! Jag vet inte riktigt vad ni undrar, och har SÅ mycket i mitt huvud just nu som ni kanske förstår med en flytt om 10 dagar och bröllop om 13. Så jag har inte riktigt inspirationen till att sitta och komma på egna inlägg. Så fråga på så lovar jag att sätta mig så fort jag har lite tid över. 

 • Bröllop

  En ny statusuppdatering

  Istället för att tjata på att jag haft mycket att göra, bloggen kommer inte i första hand blabla, så kastar jag er rakt in i hur allt går!

  Förra veckan så bestämde vi oss för att slow down a bit. Vi behöver njuta av denna sommaren med. Erik behöver vila, och jag behöver vila. Så vi tog två-tre dagar nere vid stranden från em. till kväll. Vi köpte middag alla dagar och bara njöt av att det faktiskt är en fantastisk sommar (även om jag klagar på värmen dygnet runt).

  Vi sa helt enkelt, denna vecka tar vi det lugnt – och nästa vecka tar vi tag i livet. Vilket alltså är denna vecka 😉

  Bröllopsplaneringen har gått framåt genom att vi har:

  – Vi har varit i bröllops-festlokalen. Och kom fram till att nej, här inne blir det för litet att köra vigsel och ha allt inför middagen uppdukat redan. Så vi ringde till prästen som har hand om kyrkan som är mitt över gatan till vår festlokal. Han viger oss! Först tänkte vi inte köra på kyrkligt då jag inte är döpt, konfirmerad och har aldrig haft något med kyrkan att göra i princip. Men då vi valde att avstå från kyrkligt bara för att vi helt enkelt inte är involverade i den på något sätt, så tänkte vi att varför inte? Kyrkan är fantastiskt vacker. Och det viktiga för oss är att vi blir vigda. Så det blir i en kyrka istället! Vi har inte skickat ut ny info till våra gäster ännu så om någon läser detta och blir förvirrad, det kommer info 😉

  – Vi har köpt en Instax-mini, ett fotoalbum och gjort iordning för får fotostation!

  Detta kommer nog vara bland det bästa vi köpt till kvällen! Och fortsatt till livet bara. Tänk att få fota Leah in action och få ut bilden direkt för att kunna klistra in i ett album. <3

  – Vi har köpt ny soffa!
  Vi ska ge bort den vi har nu redan innan flytten, och har därför letat och letat efter en ny så vi inte är utan soffa i början då vi ska ha massa gäster med. Men äntligen! Vi hittade en Howard-soffa i sammet. Färgen är bland det bästa!!! Det är champagnefärgat tyg. Så jäkla snyggt!! Det jag gillar ännu mer är att vi kan matcha med FÄRGER! Och inte bara svart och vitt. Tex rosa och grönt. Jag längtar så fruktansvärt tills vi flyttar nu.

  – Vi har valt florist som ska ta hand om alla våra blommor till bröllopet! Och jag har även valt brudbukett!!! Vi ska träffa företaget imorgon och bestämma allt in i minsta detalj. Sedan är den delen också klart!

  Det mesta inför bröllopet är i nuläget klart. All dekoration vi önskar att ha är i princip beställt. Vi har beställt hem menyerna, vi gjorde klart bordsplaceringen igår kväll, nästan allt med kläder är klart också. Det enda problemet jag har just nu är att hitta en bra BH till min klänning, och Erik ska hitta en slips han gillar. Vi har varit på IKEA och köpt lite småsaker, riktiga IKEA-hacks som man kommer undan så billigt med!! Jag kommer lägga upp om allt detta efter bröllopet. Men innan så känner jag inte för att avslöja allt som ska vara. Lite överraskningar måste det ju vara för gästerna. <3

  Jag har även fått hem mina morgonrockar som jag beställde till mig och tjejerna. Jag och Erik har inga riktiga marskalker och brudtärnor. Men Emma och Ronja ska hjälpa mig innan, och även Miranda tror jag. Sedan har vi en liten best-man som är min lillebror. Han ska ge oss ringarna. <3

  Det känns så skönt att allt är under kontroll. Så vi kan fokusera på flytten med, och nog det viktigaste av allt. Att njuta. Vi ska ju trots allt gifta oss, och detta kommer bli 1 av 2 lyckligaste dagar i livet. Lyxen att vi ska få uppleva bröllop och födsel av Leah inom loppet av 4 månader.

  Vi är lyckligt lottade!

 • Graviditeten

  Gravid vecka 22

  Hej alla älskade vänner!

  Tyvärr, så kan jag för närvarande inte lägga upp videor på Youtube trots att jag har spelat in dom 🙁 Min dator har fått något spel som jag nämnt innan. Så jag får inte upp mitt redigeringsprogram. Jag har letat efter någon som kan redigera mina videor nu och ett tag framåt, men har tyvärr inte hittat någon jag tycker känns helt bra. 

  Så nu får ni en status på graviditeten i text istället.

  Vår lilla tjej, som vi även har valt namn på.. Leah <3 växer så det knakar. Vi är nu i vecka 22, och hon ska vara runt 27 cm lång och väga nästan 500 gram. Vårt lilla hjärta är väldigt aktiv. Flera gånger per dag känner jag sparkar, och på kvällen (såklart alltid när jag ska försöka sova 😉 ) så sparkar hon så mycket så det syns jättetydligt på magen. Detta är SÅ mysigt tycker jag, då Erik också kan få se och känna. Han står ju som bara på sidan av allting medan jag känner minsta lilla. Så jag älskar att hon är en aktiv bebis.

  Illamåendet jag hade i början är officiellt helt över! Jag har inte riktigt våga säga det helt och hållet, men det ÄR över. Jag mår nu så himla bra verkligen! Jag har så tur. Jag vet att många blir jättefyllda med vätska, får ont i hela kroppen, mår dåligt och kräks varje dag m.m. Det enda jag har är foglossning och trötthet. Och so what!? Jag har verkligen tur och jag är så tacksam över att jag känner mig så fräsch, vacker och fortfarande nätt till och med. Det är skönt. Som jag har sagt, så händer det som händer med kroppen. Jag kommer aldrig klanka ner på mig själv eller må dåligt över en möjlig förändring i eller på kroppen som sker som jag inte kan ändra. Men än så länge så har jag en mage, och större bröst. That’s it. Vi får se hur detta utvecklar sig, men jag mår bra och känner mig så bra i kroppen – och jag hoppas såklart att jag slipper vätskan och smärtan. Det verkar inte vara kul för fem öre 🙁

  För att sammanfatta.. Vår bebis vet vi ju mår bra, hon växer – vilket syns på magen. Hon sparkar en massa jäkla, och vi myser såå mycket. Jag har en sån mysig graviditet verkligen. <3 Men jag längtar så GROVT MYCKET tills lilla Leah ligger i vår famn istället. Mamma och pappa kan knappt vänta längre.

 • Graviditeten,  Vardag

  Vi ska få en flicka!

  Äntligen är vårt rutinultraljud (RUL) gjort. Vi har fått se att vår lilla bebis mår bra, växer i helt rätt takt och att alla organ såg superfina ut. Och äntligen vet vi även vad det är för kön på vårt lilla mirakel. Vi ska i december få en liten tjej! Det spelade som sagt ingen roll. Men vi tycker det är så skönt att veta! Nu kan vi köpa om vi hittar något vi verkligen vill ha. När det är dags för det så kan vi köpa hem de möbler m.m. Vi vill inreda med till lilla tjejens rum.

  Det var så roligt när vi väl skulle få veta. Jag bad henne att berätta när hon såg könet, och jag var helt säker på att det var en tjej. Och Erik helt säker på att det var en pojke. Så när hon sa ”detta är en flicka!” så blev vi så glada och chockade på samma gång då vi inte trodde samma sak. Erik, världens finaste – gick runt och log oavbrutet i flera timmar efteråt. Han får sin pappas lilla flicka nu <3 hahah.

  Många av er har undrat över namn, och jag avslöjar våra 3 namn det står mellan i min nya Gravid vecka för vecka video. Men tyvärr är det något helt galet med min dator 🙁 det går inte att redigera videor, för att mitt program stängs ner hela tiden och batteriet i datorn dör på ca 30 minuter direkt jag börjar med sånna program. När jag har tid över efter bröllopet och flytten så ska jag sätta mig ner och dela upp allt jag har på datorn på minneskort m.m. och kanske lämna in denna. Jag vet inte varför den har fuckat ur så totalt från ingenstans tyvärr. Men det är drygt när jag gör så mycket på datorn med blogg, bilder och videor. Det fungerar liksom inte om datorn inte är på banan.. Men jag ska kriga på och se om jag kanske får till videon tillslut. Den är bara på ca 15 minuter och jag tänkte inte klippa speciellt mycket. Så förhoppningsvis får jag rätt på det idag. Men det går inte om inte tekniken fungerar som sagt.

  Idag är vädret mycket märkligt i Malmö. Det är SJUKT varmt men det blåser jättemycket. Så det går inte att ligga ute vid stranden direkt pga blåsten. Men man dör av värme inomhus. Dessutom har jag nu börjat läcka jättemycket mjölk, så jag har en binda(!!) i min BH. Det är ännu VARMARE. Jag hoppas det blir kallt snart av all blåst så kan jag ta tag i att packa ned lägenheten, det har inte gått tills nu alls då det är så varmt här uppe.

  Klagomål på vädret och lycka av bebis. Tur det är en gosig mix 😉

  Puss & kram

 • Vardag

  Erik är skadad igen

  Nu är vi där igen. Men denna gången känns det som en fis i rymden jämfört med förra gången. Ni som har följt mig/oss länge vet om att Erik skadade sig i knät för två år sedan. Och förra året var första säsongen tillbaka efter skadan. Allt har gått bra, han har varit duktig med rehab och kroppen har varit bra. Fram tills hans inhopp mot Östersund i lördags.

  Jag förstod aldrig att han verkligen hade skadat sig. Jag ringde direkt efter matchen och han sa att det gjorde ont men var okej. Det såg ut som en vanlig stukning på TV, och det som är helt sjukt är att han spelade vidare i nästan en halvtimme på en fraktur i foten.

  Mitt hjärta <3 

  Det kom som en känslostorm över mig. Erik ringde och sa ”jag är på väg till akuten”. Hmmm, okej? Men det såg ju inte så farligt ut tyckte någon av oss. Men det var bra att han skulle kolla upp det och vara på den säkra sidan.

  Efter många om och men och många timmars med positivt tänkande så kom beskedet. Han har två frakturer i foten. En gammal fraktur som han inte har lidit av, samt en ny som förmodligen kom i det fallet som inte såg så farligt ut egentligen. I Östersund så gipsade de foten från tårna till knät, och de sa att han absolut inte fick gå på det under 6 veckor. Och OM det inte hade läkt efter denna tid ”så är du körd” sa ortopeden. Jag låg hemma och grät, jag visste inte vart jag skulle ta mig till. Vadå OM det inte har läkt så är du körd? HUR kan man säga så till en elitidrottare och vara helt jäkla säker på det – när det visade sig vara rent bullshit?

  En ledsen Nellie och en ledsen Erik sa godnatt och längtade till söndagkväll då vi skulle kunna krama om varandra. Vi både insåg att vi inte längre kunde ha bröllopet. Vi kunde gifta oss borgerligt, men inte ha fest. För Erik skulle ju absolut inte sitta på en stol och absolut inte få gå på sin fot under hela sin bröllopsfest. 

  När vi hade sagt godnatt så kom känslostormen. Jag bara grät och grät och visste inte vart jag skulle ta mig till. Jag kände mig så fruktansvärt ensam med min familj så långt borta. Jag ringde mamma och grät, stackarn var helt yrvaken och fattade ingenting först haha. Men hon lugnade ner mig tillslut, jag började städa ut min frustration över hur orättvist detta är och sedan bestämde jag mig för att inte gråta mer. Är du tillsammans med en elitidrottare, eller om du själv är en så får du räkna med skador. Det är tyvärr  en del av sporten även om det är orättvist och ett helvete.

  Direkt då Erik hade landat så åkte vi direkt till Pär, som är MFFs läkare och han som opererade Erik och brukar operera alla elitidrottare här nere. Han gav en helt annan diagnos, FYFAN va skönt. Han klippte upp det där jäkla gipset och sa att han FÅR gå på det så länge det inte gör för ont. Han fick en strumpa, en stövel och glädjande besked. För att sammanfatta det så kan han vara borta i 4 veckor, eller i värsta fall runt 8. Det är drygt, och vi är ledsna över det båda två. Men vi vänder allt positivt nu och han är en kämpe min älskade. Vi har varandra, och detta är inte det värsta vi har varit med om i skadeväg. Och det känns så skönt att vi inte behöver ställa in bröllopet.

  Det är alltid en tung tid, men det löser vi enkelt. Så nu vet ni vad som har hänt, det är inte värre än så. Men det är aldrig kul med skador, och det är mitt i säsongen så det gör allt ännu tråkigare. Men som sagt, sånt är livet. <3

 • Vardag

  Status på allt i livet

  Hej vänner!

  Jag brukar oftast be om ursäkt när jag inte har skrivit på ett tag. Men nu är jag i den positionen där jag verkligen inte kan be om ursäkt för det, eftersom att vi har så fruktansvärt mycket att göra 🙂 Ni som följer mig på Instagram har sett att vi skrivit på för vår nya lägenhet! Det känns helt fantastiskt. Men jag tänkte göra en snabb lista nedan där ni får se vad som hänt på senaste tiden:

  Bröllopet
  – Vi har beställt tårtan
  – Vi har valt catering
  – Vi båda har kläder och jag har beställt hem skor (!!)
  – Vi har lagt upp ett schema och är nästan klara med bordsplaceringen
  Vi har det mesta under kontroll helt enkelt. Vi har lite dekorationer kvar att beställa och ta de sista små besluten mellan oss två.

  Flytten
  – Vi har skrivit på för nya lägenheten, och flyttar in den 15e augusti (TRE dagar innan bröllopet!!)
  – Vi har sålt lite saker här hemma och har börjat titta på nytt. Bland annat har vi köpt ett nytt köksbord på Jysk, som var ett riktigt jäkla kap! 500kr för ett superfint bord som var på utförsäljning, det händer inte varje dag!
  – Vi har börjat packa, men har en del kvar. Dock så ska vi göra oss av med så mycket så det känns rätt lugnt. Vi ska bland annat göra oss av med vårt porslin vi har, vardagsporslinet dvs. Så det ska inte packas ner. det är mest kläder och småtjafs som ska ner i lådor, väskor och påsar.

  Bebis
  Status på bebis. <3
  – Runt 17 tiden ser vi jättetydliga sparkar varje dag. Erik missade den första synliga sparken, men igår sparkade det som aldrig förr så han äntligen fick se. Det är en märklig, häftig och så jäkla mäktig känsla alltså.
  – Imorgon får vi veta könet! Därav har det inte kommit någon ny gravid vecka för vecka video ännu. Jag filmar den imorgon, och om jag hinner lägger jag även upp den. Men blir det samma skit som det blev förra gången en video skulle upp så lär den väl komma nästa vecka 😉

  Nu ska jag dricka mitt kaffe och skriva ett till inlägg ang Eriks skada. Som många har frågat om. Så det kommer, ska bara försöka formulera mig runt detta skit.

  Puss och kram

 • Bröllop

  ”Hur kan de gifta sig så unga?”

  ”Kan du inte berätta om er upplevelse om skitsnack eller dumma kommentarer för att ni är ett ungt brudpar och unga föräldrar? Jag är själv ung och funderar på att fria till min flickvän. Men är tyvärr en person som bryr mig mycket om vad andra säger. Tack!”

  Jag blev så ledsen när jag läste detta mail. Personen i fråga, har hittat personen han vill förlova sig med. Men är rädd för vad andra ska säga. Jag tänkte inte skriva något om detta egentligen då det känns som onödig energi att lägga för oss då vi inte bryr oss. Men om det kan hjälpa någon, så gör jag det med nöje.

  Skitsnack – vi vet, och har förstått att folk har åsikter om våra livsval just nu. Nära vänner, har åsikter om att vi gifter oss och skaffar barn när vi är 21 år. Att nära vänner, väljer att sitta och gnälla, diskutera och tycka till. Är konstigt för mig. Hur man som nära vänner, som är bjudna på bröllopet till och med, kan sitta och tycka att det är ”för tidigt” tycker jag är dumt rent ut sagt. Jag och Erik pratade om detta, och vi stod på samma plats där. Ingen av oss bryr oss, ingen av oss kommer lägga ner energi på detta, och ingen av oss är osäker på våra val. Vilket är det absolut viktigaste.

  Människor kommer alltid tycka till. Vår plan, var att gifta oss när vi är 22, och få barn när vi är 23-24 år. Hade det hänt, hade ingen sagt något. Det hade varit ”normalt” i folks ögon. Jag blev gravid ”herregud, ni är så unga”, ”hur fan ska dom klara av det?”, ”vilka tror dom att dom är?”. Ja, herreguuud! Vi hade ju varit så mycket bättre föräldrar om 2 år. Vi hade ju garanterat haft ett roligare bröllop om ett år för då är vi ett år äldre!

  Hade vi inte gift oss, så hade folk snackat skit om att vi skaffade barn innan vi var gifta. Nu när vi gifter oss så snackar folk skit om att vi är för unga när vi skaffar barn. Hade vi valt att göra abort, hade folk snackat skit om att vi gör en abort. Ser ni ett mönster? Folk hittar saker att snacka skit om i alla situationer. ALLA! Det handlar om osäkerhet, avundsjuka, eller för att man själv har en annan plan i livet – och då är alla andras fel.

  Det är märkligt för mig. Hur folk har den orken att bry sig så fruktansvärt mycket om andras liv, istället för att sköta sina egna liv, och ta hand om sina egna relationer. Vi har alltid sagt sedan livet förändrades för oss båda detta året, att de enda åsikterna vi hade lyssnat på, är våra föräldrars. Men ingen, av våra föräldrar har sagt ett negativt ord om något av vad vi gör. För de vet att vi klarar av det som personer, och vi klarar av det ekonomiskt. Vad mer ska man behöva för att klara av det? Tydligen ett-två år extra. 

  Ja, ni ser. Det låter så fruktansvärt dumt. Jag skulle aldrig lägga ner energi på att sitta och tycka om huruvida folk gifter sig eller skaffar barn när de är 40 år. Men då är man ju för gammal enligt samhällets normer. Och vi är för unga? Vem bestämmer när man ska gifta sig, eller skaffa barn? Är en speciell ålder riktmärket på att – NU kan ni! Är det inte ekonomi för att kunna bekosta ett bröllop och försörja ett barn, eller relationen mellan brudparet och föräldrarna till barnet som faktiskt spelar roll? JO! Så enkelt är det. Vi har tid, ork, ekonomi och kärleken som krävs för att uppfostra vår lilla bebis, och för att gifta oss innan det.

  Vi är så otroligt lyckliga med våra val detta året, och 2018 är minsann ett händelserikt år. Och det kommer vara ett helt fantastiskt år. Mitt årshoroskop inför detta år, sa att det skulle bli mitt bästa år någonsin. Och jag är helt säker, på att det stämmer till 130%.

  Om en månad blir jag Fru Andersson, jag är en blivande mamma och ja, jag är bara 20 fucking år. Vi kommer ha ork och tid för våra barn, och vi kommer uppleva så många bröllopsdagar. HUR UNDERBART!!!

 • Bröllop,  Vardag

  Veckoplanering & bröllopsplaner

  Bästa starten på morgonen.

  Jag älskar Brämhults juicer. De har en massa olika smaker också, för er som inte har provat någon gång 😉 och det bästa (!) är att det finns fruktkött i, vilket jag ääälskar. Min favorit är faktiskt den helt vanliga apelsinjuicen, men denna kommer tätt efter. Men min favoritdryck på morgonen – såklart kaffe.

  Jag är glad att jag inte har fått någon hemsk upplevelse med kaffe pga graviditeten. Inte än iallafall. Men jag hoppas inte att det kommer iom att det inte gjort det ännu 🙂 inga cravings heller. Det kanske också kommer? Du som varit eller är gravid och har haft/har cravings, i vilken vecka kom det i för er? 

  ______________________________________________________________________________________________________________________________________

  Bild från Pinterest 

  Veckans planering

  tisdag
  Idag har vi en relativt lugn dag. Erik är iväg på träning, jag fixar med bloggen och mailar med företag inför bröllopet. Sedan ska vi iväg och lämna in våra väskor från Umeå-resan som blev förstörda på resan. Och efter det blir det en fika och bara slappna av lite. <3

  onsdag
  Imorgon ska vi skriva på kontraktet för lägenheten!! SHIT va skönt det ska bli alltså. Sedan ska vi träffa cateringfirman och vi ska ringa leverantörerna för internet och TV inför flytten, samt säga upp el-avtal bland annat.. Sånt tråkigt som måste göras 😉 vi ska även komma ihåg att boka parkering till vårt nya boende.

  torsdag
  Första dagen denna vecka vi inte har något planerat. Om ingenting nytt uppstår så ska vi fokusera på att packa ner lägenheten. Vi lever som ni vet i ett kaos, och det är inte så kul att planera bröllopet i detta. Man vill gärna ta en mysig stund med det, men ärligt talat så blir det inte så mysigt i detta haha.

  fredag
  Erik åker iväg igen 🙁 denna gång för bortamatch i Östersund. Jag har inga planer.

  lördag-söndag
  Gud jag längtar till lördag! Det är absolut sista dagen för våra gäster att lämna besked ang bröllopet. Så då kan vi spika allt egentligen. Jag ska fixa bordsplacering, kontakta cateringfirman samt tårtkonstnären ang hur många gäster vi ska ha. Fy va skönt det kommer bli! Så i helgen ska jag göra klart planeringen på allt som behöver fullständig gästlista för. Det ska bli så fruktansvärt skönt!!

  Imorgon är det exakt 1 månad kvar tills vi är herr och fru Andersson. WOW! Jag kan inte förstå det alltså. Det känns helt ofattbart verkligen. Vi får se när vi faktiskt fattat att VI SKA gifta oss!!! Kanske efter bröllopet? Så står vi där och bara, shit – är vi verkligen gifta nu? Haha, så blir det säkert 😉

  PUSS & KRAM