tisdag, september 26, 2023
HomeMat & Dryck10 Bästa semlorna i Stockholm

10 Bästa semlorna i Stockholm

Semla, hetvägg, fetlagsbulle eller fettisdagsbulle? Kärt barn har många namn. Fettisdagen närmar sig med stormsteg och på tisdag är det dags. Så varför gå och äta en medioker semla? Vi har listat Stockholms 10 bästa caféer för att äta semla.

Mr Cake – Rådmansgatan 12a
Mr Cake är stjärnbagaren Roy Fares relativt nyöppnade cafe och det är inte för intet som han är sveriges i särklass kändaste konditor. Han vet vad han pysslar med. Här kan du även spexa till det med årets nyhet: Nachosemlan.

Tössebageriet – Karlavägen 77
Tössebageriet är Stockholm i särklass mest klassiska semmel-café. De har vunnit flertalet priser för sina semlor- Tössebageriet tog även Sverige med storm år 2015 då de introducerade den beryktade semmelwrappen. Tössebageriet är helt enkelt en klassiker!

Vete-katten – Kungsgatan 55
Finns det något mysigare café i Stockholm än Vete-katten? Njae, jag tror faktiskt inte det. Semlorna här är bakade med kärlek. Något som jag även tycker om med Vete-katten är att de har fullständiga rättigheter, dvs du kan ta dig en liten jävel tillsammans med semlan. Testa. Du kommer att gilla det. På tal om sprit och semlor, nytt får i år även semmellikör. Läs mer om det här.

Brioche – Gustavlundsvägen 34, Alvik
Årets semmeltest togs hem av Brioche i Alvik(Bromma). Enligt juryn bjuder Brioche på en välbalanserad bulle med lyxiga råvaror. Deras semla fick betyget 4,6 av 5 möjliga.

Gildas rum – Skånegatan 79
Får du semmel-cravings på söder. Då tycker jag att du borde bege dig till Gildas rum nära nytorget. Här kan du avnjuta en semla i en miljö med hög mysfaktor. Gildas cafe är även perfekt för min favorit-söder-aktivitet; Man-bun-safari. I hjärtat av söder hittar du många ståtliga man-buns, förra gången jag var här fick jag se en riktig se ovanlig sort, en rastaman med dreads enda ner till fötterna. Denna ovanliga art kan endast skådas under sommar halvåret.

Lindquist konditori – Odengatan 27
Detta klassiska Stockholms fik öppnade år 1915 och har levererat godsaker sedan dess. Lindquist konditori (även kallar Linkan) är ett givet besök för fettisdagen.

Sturekatten – Riddargatan 4
Mysigt, intimt, skön old-school känsla och framförallt; Goda semlor. Vad mer kan man begära?

Gateau – Sergelgatan 23, Hamngatan 37, Centralstationen, mm.
Gateau finns ju över hela stan och levererar alltid semlor med klass.

Bread and Table – Birger Jarlsgatan 53
Fräscha lokaler och vällagade semlor, värt ett besök.

Tidningshuset by Pontus – Gjörwellsgatan 30
Pontus Frithiofs ställe erbjuder en riktigt bra semla. I övrigt är det lite snålt med fik i den här delen av Kungsholmen tycker jag.

 

Se även Årets trend Nachsemlan och Dessertlikör med smak av semla.

RELATED ARTICLES

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular