fredag, juni 2, 2023
HomeTips & TricksRolig Fakta10 tips på doppresenter för gudmor/gudfar

10 tips på doppresenter för gudmor/gudfar

10 tips på doppresenter för gudmor/gudfar

Det här inlägget är sponsrat av lyxdesign

Vill du ge en dopgåva som verkligen kommer att uppskattas? Vi har samlat 10 tips på doppresenter som inte kommer att ligga bortglömda i något skåp utan som verkligen kommer att uppskattas och avvändas av ditt gudbarn.

Apropå att vara gudförälder, heter det att vara gudmor/gudfar eller fadder?

Svaret på frågan mellan skillnaden att vara gudfar/gudmor och fadder är faktiskt både ja och nej. Att vara gudförälder är den benämning som används i kyrkan men det officiella namnet är fadder. Svaret på den här frågan är alltså tomato, tomato. Säg vad du vill.

En dopsked

Okej, detta är kanske ingen doppresent som ditt gudbarn kommer att vara eld och lågor över som barn eller tonåring. Men faktum är att detta är en klassiker och en symbolisk gåva som kommer att få uppskattning längre framöver. Varför ger man då skedar i doppresent? Detta har med gammalt skrock att göra eftersom silver ansågs skydda från onda knytt. gåvan på bilden hittar du på lyxdesign.

En minnesvideo

Detta är mitt specialtips. Spela in en video som speglar något som karaktäriserar den tid då ditt gudbarn föddes. Jag tänker alltså en historia om 2018 eller vilket året nu är. Tips på vad den kan innehålla är; Nyhetsklipp om Trump eller SD, intervjuer med Mamma, Pappa, morfar, mormor eller annat löst folk och slutligen tycker jag att du klipper in lite schyssta youtube klipp eller nån annan aktuell popkultur.

Ett änglamoln

Med den här lampskärmen i fjädrar kommer du att stanna i ditt gudbarns tankar. Tycker också den ger en fin symbolik i och med att du vakar över ditt fadderbarn. Denna går att köpa på Lyxdesign.

En flaska riktigt fint vin

Yes, den här kan ni dricka tillsammans när ditt gudbarn fyller 18, det vill säga om hen inte halsar upp den under sina fjortisår. Om du är rädd för den risken så behåll flaskan själv och sätt ett datum när ni ska dricka den tillsammans.

Ekologiskt fårskinn från Island

Det här ekologiska fårskinnet från lyxdesign är en supermysig gåva för den lille och går att hitta hos lyxdesign.

En mätsticka

En mätsticka för att följa längdutvecklingen är en perfekt och rolig doppresent som både får direkt användning och sedan kan användas som ett minne!

Guldsmycke

Detta är en till klassiker och något som kommer att uppskattas i alla åldrar. Jag har på mig en guldlänk jag fick av min gudfar i skrivande stund.

Ett aktiesparkonto

Det finns förmodligen inget som kommer göra dig mer populär som gudförälder än att ge ditt gudbarn cash i present. Sätt in små belopp kontinuerligt i en bredindexfond och låt det växa över tid. Låt det sedan tas ut när det vankas studentexamen och ditt gudbarn kommer vara evigt tacksam eller vem vet, kapitalet kanske har vuxit så mycket att du behåller det själv. Snålis!

En spargris

Denna present är en variant av den ovanstående men för den som inte tycker om att ta risker. Alltså både för dig som inte vill ta risken att kapitalet blir så stort att du inte vill ge bort det och för dig som är rädd för att börsen går åt skogen. Hur som helst, pengar till studenten är en garanti för att ditt fadderbarn kommer älska dig för all framtid.

Klassiska barnböcker

Detta är en present som kommer att få direkt användning. Böcker av Roald Dahl, “Where the wild things are” eller Alex Schulmans Bajsfesten är heta tips.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular