onsdag, juni 7, 2023
HomeInredning3 anledningar varför du ska köpa luftrenare

3 anledningar varför du ska köpa luftrenare

Inlägg i samarbete med Wulff Beltton

3 anledningar varför du ska köpa luftrenare

Fukt finns det överallt men man vill helst slippa det i hemmet. När man får för mycket fukt på fel ställe så blir det problem som kan påverka både hemmet och hälsan. Fukt blir mögel som ställer till med stora skador men det går att förebyggas med hjälp av en luftrenare. Här är Inspoguides 3 anledningar till varför du borde investera i att köpa luftrenare!

Alltid fräsch luft hemma
Tänk dig att alltid ha fräsch luft hemma! Med en luftrenare från Wulff Beltton renas luften och fångar 99,97% av luftburna partiklar. Bland annat renas luften från virus, bakterier, rök, parfymer, avgaser, mögel och dammkvalster. Detta innebär att särskilt små barn minskar risken att drabbas av både astma och allergier. Har du redan astma eller allergier kan en luftrenare iallafall minska symptomen.

Ren luft under och efter graviteten
Visste du att luftföroreningar under graviditeten kan kopplas till att barnet föds för tidigt och till havandeskapsförgiftning? Forskning visar nämligen att luftföroreningar påverkar foster på olika sätt både när det kommer till födelsevikt men också försämrad tillväxt av lungorna och ökad risk för astma. Men det är också modern som riskerar att få högt blodtryck, havandeskapsförgiftning och graviditetsdiabetes om hon utsätts för hög halt av kvävedioxid under graviditeten.

Barn behöver ren luft under uppväxten och även fast vi i Sverige generellt har bättre luft än många andra länder så visar en studie från Institutet för miljömedicin vid Karolinska Institutet att barn som under det första levnadsåret utsätts för luftföroreningar (främst i storstäder) löper större risk att drabbas av försämrad lungfunktion. Därför rekommenderar Wulff Beltton luftrenaren AeraMax Wulff Edition i hemmet.

Energieffektivt
En luftrenare kan användas till så mycket mer än att få bort fukt i hemmet. Ett bra tips är att låta den torka din tvätt, eftersom den är mycket mer energieffektiv än en torktumlare.

Läs mer om Wulff Belttons luftrenare på deras hemsida wulffbeltton.se

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular