söndag, september 24, 2023
HomeOkategoriserade3 viktiga saker att tänka på när du shoppa på nätet

3 viktiga saker att tänka på när du shoppa på nätet

Sponsrad artikel för lovebuddy.se

3 viktiga saker att tänka på när du shoppa på nätet

Handeln på internet har stigit det senaste året. Att kunna sitta hemma vid bordet i köket eller slå sig ner i en skön fåtölj hemma i vardagsrummet och bara kunna klicka hem det man vill ha, verkar definitivt tilltala allt fler konsumenter. Men det är inte bara att klicka på och shoppa, säkerheten är viktig när man vistas och speciellt när man handlar på internet. Det finns på grund av detta lite saker som kan vara bra att ha i bakhuvudet så att man inte råkar ut för bedragare och blir lurad eller bestulen på pengar. 

  1. VPN

Om du är på nätet för att köpa dildos eller något helt annat kan du använda en vpn. Den gör att det du skickar och tar emot på internet blir osynligt för andra och då kan du heller inte bli hackad av utomstående som kan stjäla dina uppgifter. Det är en väldigt bra grej att ha en vpn men det kan kännas lite som överkurs om du bara använder din dator sparsamt. Om du däremot är en mycket flitig användare kanske du ska tänka om. 

  1. Antivirusprogram

Något av det allra viktigaste att ha på sin datorn när man surfar runt på nätet och inte minst när man ska shoppa en massa billiga och bra grejor som man har hittat på någon hemsida, är att man har ett antivirusprogram. Det skyddar både dig och din dator men viktigast av allt skyddar den dina personuppgifter från att komma i fel händer, exempelvis något som kan hända om man blir hackad genom ett virus eller liknande. 

  1. BankID

Ett bankid är bra eftersom det gör att du kan utföra många olika saker på internet. Du kan bland annat komma åt skatteverkets självbetjäning och kommunens mina sidor genom att legitimera dig med ditt bankid. Dessutom har sjukvården börjat öppna upp allt mer för olika digitala tjänster där man både kan få svar på blodprover och andra saker via ett system. Men det kräver att du som patient kan legitimera dig med ett bankid. 

När allt kommer omkring är det ändå en sak som är viktigare än allt annat, när man är på internet. Och det är att man använder sitt sunda förnuft. Om någonting verkar vara alldeles för bra för att vara sant så är det förmodligen det också. Lämna inte ut kortuppgifter eller personuppgifter till personer eller företag som du inte litar på internet. 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular