onsdag, juni 7, 2023
HomeTips & TricksRolig Fakta5 användbara tips för dig som lider av sömnproblem

5 användbara tips för dig som lider av sömnproblem

5 användbara tips för dig som lider av sömnproblem

detta är ett betalt samarbete med 24.se

1.Köp en kroppskudde

En stor kudde får mig att känna mig trygg och därför sover jag alltid med ett täcke eller kudde mellan benen. Jag har dock för länge sedan tröttnat på allt trassel som detta innebär och inhandlade därför en riktigt kroppskudde. Detta kan vara ett av mina topp tio bästa köp eftersom förutom att få mig att sova bättre så använde jag den för att hitta den där perfekta sittställningen i soffan. Alla borde äga en ordentlig kroppskudde, det gör verkligen vardagen enklare.

2.Räkna andetag

Att räkna får är en ”thing of the past”. Det nya är att räkna andetag. Räkna in-och utandningen tills du kommer upp till tio. Varför fungerar då detta som ett sätt att somna? Detta har att göra med att släppa ältandet av tankar som ofta håller många vakna.

3.Sleepmode på telefonen

Skärmtid är något som håller oss alla vakna. Jag finner det oerhört svårt att lägga ifrån mig telefonen på kvällen och likt ett envist barn försöker jag gång på gång ta upp läsningen. Det har inte gått särskilt bra hittills men vad jag har märkt är att skruva ned ljuset på telefonen eller ipaden iallfall gör mig lite mer harmonisk på kvällarna.

4.Motion!

Har du suttit på kontoret hela dagen är du förmodligen psykiskt utmattad men för att jämna ut detta måste du även trötta ut kroppen. Fysisk aktivitet är något som är ett måste för mig för att kunna få ut det mesta av min sömn. En del har dock svårt att komma ned i varv om de motionerar strax innan de ska sova så om du inte har tid att träna tidigare kan du helt enkelt ta en lugn promenad innan du ska sova.

5.Meditera

En stor anledning till att många lider av sömnproblem är just att de har problem att varva ned. Ett starkt tips för att komma ner i varv på kvällen är då att ta tio till tjugo minuter för meditation. Det finns en uppsjö av appar som du kan testa för att komma igång med detta. Gör det innan du går och lägger dig och alla påträngande tankar kommer rinna av dig.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular