onsdag, september 27, 2023
HomeOkategoriserade5 tips som är ett måste när du besöker Gran Canaria

5 tips som är ett måste när du besöker Gran Canaria

5 tips som är ett måste när du besöker Gran Canaria

För hundratusentals svenskar så är det ett årligt besök, på någon av alla fantastiska Kanarieöar, som många gånger lockar. När det är en härlig resa till Spanien och Kanarieöarna som väntar runt hörnet så är det vanligt för många svenskar att resan går till antingen Teneriffa eller Gran Canaria. 

Just Teneriffa och Gran Canaria har tillhört svenskarnas favoritresmål ändå sedan öarna fick sina första svenska charterresenärer redan 1955 (Teneriffa) och 1956 (Gran Canaria). Gran Canaria har också under det senaste dryga decenniet seglat om Teneriffa som svenskarnas favorit nr. 1 av samtliga Kanarieöar. 

För att hjälpa dig på traven med vad du absolut inte får missa när du besöker ön med ett av världens absolut bästa åretrunt klimat så får du här våra bästa tips på saker att uppleva på Gran Canaria som kanske inte alltid den vanliga charterresenären väljer att njuta av.

1. Las Palmas

Gran Canarias huvudstad i norr, Las Palmas, är utan tvekan staden som har allt och mera därtill. Här finns verkligen något för alla intressen och önskemål. En av Spaniens finaste stränder, den milslånga Las Canteras-stranden, ligger mer eller mindre mitt i staden och är också stadens centralpunkt som det mesta kretsar kring.

Restauranger och barer finns det gott om längs med Las Canteras där både yngre och äldre samlas tillsammans under kvällstid. En kortare stenkast från Las Canteras så hittar grillälskaren sitt lystmäte där den välkända Uruguayanska restaurangen El Novillo Precoz återfinns på Calle Portugal 9. 

Shoppar bäst i Las Palmas gör man på shoppingcentren Las Arenas och Siete Palmas. 

Ett måste vid ett besök i Las Palmas är också bondemarknaden som hålls i den gamla delen av Las Palmas, Vegueta, varje söndag. Poema del Mar Aquarium är ett enormt stort och fantastisk akvarium som ligger i hamnen i Las Palmas och som ger en fantastisk inblick i djurlivet under vattenytan, ett besök vid Poema del Mar Aquarium gör varken stor eller liten missnöjd.

2. Agaete

En av våra absoluta favoriter på Gran Canaria är byn Agaete. Grönt, lummigt, lugnt och stilla samt få turister är vad som erbjuds i dalen där också Europas enda kaffeplantage återfinns. Guidade turer arrangeras här i öns mest växtrika del, vilket också är en riktig höjdare som absolut inte får missas. 

Mango, vindruvor, avokado, apelsiner, vattenmeloner odlas bland annat här, självklart så erbjuds även provsmakning och en butik där du kan köpa det som odlas ihop med Agaetes prisbelönta viner och kaffesorter.

3. Tejeda

Byn Tejeda ligger centralt på Gran Canaria och har enligt lospueblosmasbonitosdeespana.org blivit utsedd till en av hela Spaniens vackraste byar. I Tejeda är det lugnt, fridfullt och stilla och antalet turister kan vanligtvis räknas på en hand. 

En gång om året så lever den lilla vackra byn upp, under mandelblomsfestivalen som vanligtvis anordnas i början av februari varje år. De vackra mandelblomsträden i Tejeda blommar i slutet av januari eller början av februari och är utan tvekan något att verkligen hänföras av på plats.

4. Roque Nublo

Roque Nublo är en monolit och geografiskt landmärke som också ligger centralt på Gran Canaria och anses av många Kanarier ha den största symboliska betydelsen för ön. Monoliten sträcker sig nästan 90 meter upp i luften och är utan tvekan en mäktig syn. 

Flertalet arrangörer finns som anordnar vandringar upp till Roque Nublo och detta är också något som vi gärna tipsar dig om att du inte får missa när du besöker Gran Canaria.

5. Mogán

Puerto de Mogán är en gammal fiskeby som ligger så långt söderut som man kan komma på Gran Canaria. Puerto de Mogán har av många kallats för Gran Canarias Venedig tack vare dess många små gränder och broar som omges av vatten. 

Puerto de Mogán är en pittoresk liten by som också är ett av Gran Canarias stora turistresemål, en kvarts bilfärd från Puerto de Mogán ligger däremot byn Pueblo de Mogán, dit få turister än så länge ha hittat. Vandra runt i dalen och missa inte att besöka någon av de lokala restaurangerna där det också erbjuds några av Gran Canarias bästa tapas till låg kostnad.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular