tisdag, september 26, 2023
HomeOkategoriserade6 tips för den bästa kontorsmiljön

6 tips för den bästa kontorsmiljön

6 tips för den bästa kontorsmiljön

Detta inlägg är ett betalt samarbete med AZ-design

Rätt kontorsmiljö gör oss så mycket mer produktiva, oavsett om vi pratar om ett klassiskt kontor som vi delar med våra kollegor eller ett hemmakontor för att jobba på distans. Det finns många små detaljer som verkligen kan göra stor skillnad, så här kommer våra bästa tips för att arbetsplatsen ska bli så produktiv som möjligt.

  1. Skrivbordet.

Platsen där du ska sitta under många timmar varje dag är såklart den viktigaste prioriteringen på ett kontor. Skrivbordet ska helst vara höj- och sänkbart, så att du alltid har en perfekt arbetshöjd och även stå upp och arbeta om du vill. 

Skrivbordsstolen bör även den vara ställbar så att din hållning alltid är ergonomisk. Helst ska den även ha hjul så att den är lätt att flytta på, och ett ordentligt stöd för ländryggen. På en välsorterad webbutik hittar du allt du behöver på bara några minuter. 

  1. Förvaring och organisation.

Man blir mycket mer produktiv om ett kontor är välstädat och välorganiserat. Alla viktiga papper ska finnas lättillgängliga för alla teammedlemmar som kan behöva dem, tydligt märkta i pärmar eller mappar. En in- och utkorg på varje skrivbord för ärenden som ska skickas vidare, och lådor eller skåp för att förvara kontorsmaterial. Skåp för personalen där de kan lägga undan sina personliga tillhörigheter är också ett stort plus.

  1. Välfyllda förråd.

Se till att du alltid har ett välfyllt förråd av nödvändigt kontorsmaterial såsom bläck och toner till skrivaren, papper, pennor, häftklammer, block, kuvert, mappar och så vidare. Produktiviteten och effektiviteten blir mycket sämre när inte rätt arbetsmaterial finns tillgängligt.

  1. Belysning.

Om möjligt ska kontoret ha så mycket naturligt dagsljus som möjligt, med persienner som ser till att ljuset inte blir bländande mitt på dagen. Ifall det inte är ett alternativ är det viktigt att det finns tillgång till såväl takbelysning som punktbelysning. När det saknas ljus är det svårt att koncentrera sig, och det är lätt att få spänningar om man hela tiden måste anstränga ögonen. 

  1. Plats för möten.

Om det handlar om ett gemensamt kontor kommer det helt säkert att hållas möten med jämna mellanrum. Ett bord där alla anställda får plats med bekväma stolar att sitta i och en whiteboardtavla så att det blir lätt för alla att hänga med. Ett stort utbud av kontorsmöbler hittar du enklast online, och då får du även en snabb och smidig leverans.

  1. En hörna för lite avkoppling.

Oavsett om det är ett kontor där flera personer jobbar tillsammans eller ditt eget hemmakontor är det viktigt att ta små pauser emellanåt. Ta 5-10 minuters paus varje timme när du rör på dig, stretchar lite och tar någonting att dricka. En liten fikahörna är trevligt på ett gemensamt kontor, så att du och dina kollegor kan småprata lite innan ni går tillbaka till skrivbordet.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular