Q/A,  Skönhet

BEAUTY Q/A

– Inlägget innehåller adlinks –

HUDVÅRD:

Vilka hudvårdsprodukter använder du? 

Jag använder mig av L300’s lila serie som är för känslig hy. Jag har alltid haft en väldigt känslig hy och tål inte starka parfymer i produkter. Förr hade jag en väldigt torr hy men nu skulle jag säga att det är mer av en bland-hy, lite torr på vissa ställen men annars väldigt normal! Dessa produkter har funkat perfekt för mig nu i snart två år, jag är SÅ nöjd. Jag brukar även droppa i några droppar av Clarins detoxdroppar i min fuktkräm, den gör under med mitt ansikte!

Ansiktsvatten – HÄR // Ansiktstvätt – HÄR // Fuktkräm – HÄR

Detoxdroppar – HÄR

Vad har du för hudvårds-rutin morgon och kväll?

Varje morgon försöker jag skölja av ansiktet med lite kallt vatten, sen drar jag över en gång med mitt ansiktsvatten och sen på med min fuktkräm! På kvällen när jag ska tvätta bort sminket börjar jag med ansiktstvätten, sen ansiktsvattnet och sist min fuktkräm + detoxdropparna.

Bästa produkterna för torr hud?

Jag skulle definitivt rekommendera min hudvårds-serie från L300. Den är verkligen toppen för mig! En av mina vänner har väldigt torr hy och använder samma produkter som jag, hon är jättenöjd! 🙂

Favorit fuktkräm och ansiktsmask?

Fuktkräm skulle jag säga den från min rutin, kan verkligen inte leva utan den. Jag får panik när den börjar ta slut eftersom jag bara kan köpa den i Sverige (vad jag vet!). När det kommer till ansiktsmask skulle jag lätt säga Sephoras Clay-masks, samt Clinique’s “moisture surge” för mycket fukt.

Sephoras clay masks – HÄR (mina favoriter är grey, blue, red och green)

Clinique moisture surge – HÄR

Hur blir man av med finnar och akne?

Jag har bara varit med om stressakne, det finns ju så många olika sorters akne och all behandling är ju väldigt individuell. Jag visste inte att det var akne som var fallet när jag först började märka problem, så jag försökte såklart med allt möjligt för att få bort det på egen hand. Det gick inte alls bra så tillslut bestämde jag mig för att ringa en läkare på KRY (eftersom jag var här i Belgien). Det är nog det bästa beslutet jag gjort för han konstaterade att det var stressakne och skrev ut en väldigt stark kräm till mig. Krämen heter Epiduo men jag kan ärligt säga att jag inte vet om den hjälpte mig. Jag har dock skrivit om allt detta i ett separat inlägg och även vad som hjälpte mig, HÄR kan ni läsa om det!

Hur ofta använder du ansiktsmask?

Jag brukar försöka lägga en ansiktsmask ungefär två gånger i veckan! Då blir det oftast någon av maskerna ovan. 🙂

Bästa tipset för glow?

Jag kommer svara på denna även i sminkväg MEN när det kommer till hudvård skulle jag definitivt säga fukt, fukt, fukt. Jag försöker även ha många sminkfria dagar i veckan så huden verkligen får vila. Då passar jag på att boosta med extra mycket fukt!

Vad använder du för serum och krämer i ansiktet?

Krämer har jag redan svarat på men ett serum har jag faktiskt inte just nu! Jag använde tidigare DETTA men insåg att jag var känslig mot det. Har ni något bra tips på ett bra serum? Som passar för känslig hy! Hit me up!

Har du någon bodylotion som du kan tipsa om?

Jag använder 9/10 gånger en kräm från apoteket då min hy oftast är SÅ torr. Den heter Canoderm och finns HÄR. Men jag använder mig även av en olja (mestadels på benen) och då använder jag DENNA. Den är verkligen grym, förutom att den gör dig babylen så ska den tydligen förebygga mot bristningar och förminska ojämnheter i huden.

SMINK:

Vilket är ditt favorit-läppglans? 

Jag har tre stycken! DETTA, DETTA samt DETTA. 🙂

Hur sminkar du dig?

Ni hittar min sminkvideo HÄR. 😀

Vilken foundation använder du?

Jag använder mig 9/10 gånger av L’oreal true match mineral foundation, men ibland om jag känner för mer täckning använder jag Estee Lauder Double wear foundation.

Estee Lauder – HÄR // L’oreal mineral foundation – HÄR

Vilken bronzer använder du?

Jag använder Hoola bronzer från Benefit! HÄÄÄR.

Bästa sminktipset enligt dig?

Att använda en riktigt bra primer och setting-spray. Jag använder DENNA primer och DENNA setting-spray! Dem gör mitt smink flawless.

Vilken concealer använder du?

Jag använder DENNA och har gjort i snart tre år!

Bästa tipset för glow?

Alltså allt har förändrats sen jag började använda mina glow-drops från Marc Jacobs! Dem är SÅÅÅÅ bra! Jag avskydde allt som hette highlighter innan då jag tyckte det såg så fake ut, men dessa gör det verkligen naturligt glowigt. Så himla fint!!

Marc Jacobs glow drops – HÄR

HÅR:

Vilket schampoo och balsam använder du?

Jag varvar mellan två olika. Jag har nyligen upptäckt livets produkter när det kommer till volym, det är mitt nya volym-schampoo och balsam från Aussie! Men annars använder jag även den blå serien från Bed Head, ger mycket fukt och reparerar håret ordentligt! 

Aussie volym-schampoo och balsam – HÄR // Bed head serien – HÄR // Inpackning – HÄR

Hur gör du för att få volym i håret?

Jag använder volymshampoot ovan och sen brukar jag föna håret med saltvattenspray i hårbottnen! Funkar toppen för mig.Här är mina stylingprodukter!

Värmeskydd – HÄR // Hårolja – HÄR // Saltvattenspray – HÄR

Vad gör man för att undvika kluvna toppar?

Jag använder en hårinpackning med MYCKET fukt från Bed Head (KLICK) som gör under för mina toppar. Annars vet jag inte faktiskt! Jag brukar klippa topparna iallafall 2-3 gånger per år.

Har du slingor eller balayage i håret?

Jag har slingor just nu! Men brukar typ slinga håret en gång om året, eller brukar och brukar… Jag har gjort det två gånger nu på två år, samma tid på året. Precis efter jul när man gått hela vintern och blivit riktigt mörk i bottnen. Jag blir naturligt VÄLDIGT blond på sommaren och det håller i sig långt in på hösten. Så jag brukar oftast inte slinga håret, men nu gjorde jag det i januari och kommer nog inte göra det förrän om ett år igen. 🙂

Hur ofta tvättar du håret?

Jag skulle säga var tredje dag, men ibland varannan. Jag har nästan inga problem med fett hår, men eftersom att jag tränar nästan varje dag så kan det ibland vara svårt att låta bli att tvätta efter ett svettigt pass. Men jag försöker låta bli och istället köra med torrschampoo så ofta jag kan!

Fönar du alltid ditt hår efter du tvättat det?

Nja det beror på! Om jag ska iväg så älskar jag att föna det. Men annars brukar jag låta det vila från värme. Men jag föredrar absolut att föna. Jag som har sånt typiskt skandinaviskt hår behöver gärna lite värme för att lyfta upp rötterna och få volym.

ÖVRIGT:

Vilken fransförlängning har du? Längd?

Det känns som att jag svarar på denna frågan en gång per dag men jag tar med den ändå. Jag gör en mix mellan volym och singelfransar, min stylist säger att just min mix kallas 3D. Mer vet jag inte! Haha, jag vet att jag har 12mm långa iallafall. 😀

Vart gör du dina fransar?

Här i Belgien!

Använder du brun utan sol? Isåfall vilken och hur ofta?

Ja, jag använder brun utan sol! Jag använder min favorit från Bondi Sands. Jag brukar smörja in mig en gång på två veckor ungefär!

Bondi Sands self tanner – HÄR

Favorit-solkräm?

Haha rolig fråga! Lite svår att svara på men i somras använde jag mycket från PIZ BUIN och var supernöjd, så måste säga dem!

Vad gör du oftast för färg på dina naglar? Någon återkommande favorit?

Jag gör typ alltid ljusa jordnära färger så som rosa, beige eller vitt. Men jag älskar även röda!

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *