Belgien,  Lifestyle

Fredagsfeeling och sockerberoende

Från gårdagens frukost!

Godmorgon fina ni! Har ni en fin morgon? Här är det dimmigt. Det verkar som att det är ännu mer värme på ingång, lite mysigt att vakna till dimma men nu hoppas jag på att det klarnar upp senare under dagen! Vi har nyss ätit lite frukost här hemma och nu tänkte jag sätta mig och knåpa ihop ett inlägg med studentklänningar. Er önskan är min lag och jag vet själv hur svårt det var att hitta den perfekta studentklänningen. Det finns så mycket  man borde tänka på så att man ska känna sig så bekväm och fin som möjligt på sin stora dag. Håll utkik så kommer det upp inom kort!!

Igår var jag på gymmet och körde ett pass med HIIT och mage. Är så glad att jag kommit igång med både kost och ett härligt träningsprogram nu. Min kropp svarar riktigt bra bara första veckan och det känns så skönt. Nu kanske ni undrar över kosten och jag kan säga att det inte är några särskilda förändringar mer än att både jag och G utesluter socker just nu. Det har varit lite mycket av det goda den senaste tiden vilket gjort att jag varit på snudd till att bli sockerberoende igen. Förstå mig rätt, ni vet att jag står för att man ska äta godis utan att må dåligt, mat ska vara något som känns härligt och underbart. Inget som ska vara tråkigt eller ett färglöst “måste”. Men just sockret skrämmer mig lite ibland, det är så sjukt hur man snabbt kan bli beroende av det och jag ska (jag lovar!!!) skriva ett helt inlägg om mitt förra sockerberoende hur jag lättast vänjer mig av vid socker. Det är SÅ svårt men det är bara att bestämma sig. 

Som jag säger, jag märker en sån stor skillnad i min kropp efter att bara göra dessa småförändringar. Jag är inte lika svullen, jag känner mig piggare om mornarna, min hy är bättre och ja, jag kan nog räkna upp ett flertal till. Men det viktigaste är för mig att inte känna mig beroende av sockret. Att köpa med sig den där lilla godispåsen i bilen påväg hem från affären, det är så onödigt. Jag hoppas att ni tolkar mig rätt nu, jag tror och hoppas att jag förespråkar i mina kanaler att man ska njuta av det söta och goda här i livet också. Jag tycker det hör till livet. Men det är inte hälsosamt att äta godis varje varje dag eller stoppa i sig något med socker så fort man är sugen. Och så har det varit lite för mig nu, och jag vill vänja mig av vid det.

Nu tog detta inägget en helt annan vändning än väntat, haha! Men jag vaknade upp i morse och insåg hur pigg jag känner mig. Så jag märker verkligen att det gör skillnad att tänka ett steg extra när det kommer till dem punkterna. Jag ville dela med mig av det, till er som kanske också kämpar med att bli av med ett sockerberoende!

MEN, idag är det iallafall fredag. Vi har besök men dem gav sig just iväg på lite sightseeing i staden, jag måste sitta vid datorn ett par timmar och sen träna, men sen får vi se vad som hittas på i eftermiddag! Vi lagar nog någon god mat ikväll och bara myser tror jag. En fredag i sitt esse!

Hoppas ni får en superfin dag så hörs vi snart! Trevlig helg! <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *