Tankar,  Tips & hjälp

Nej, ingen är perfekt!

Okej, så många gånger jag velat skriva detta inlägget men något inom mig har bara satt en liten spärr. För en annan kanske inte detta är något stort alls men för mig har det faktiskt varit otroligt jobbigt, men jag har ju insett att jag faktiskt kan hjälpa andra genom att berätta om detta så nu kör vi bara!

Ungefär en månad efter att jag och Gustav hade flyttat hit till Belgien så sa min kropp ifrån. Det hade varit för mycket. Jag som aldrig någonsin haft problem med min hy började helt plötsligt upptäcka småsmå plitor som satt till höger nedanför mina läppar, jag störde mig inte så mycket på dem från början, då dem inte var så många. Nu i efterhand vet jag att jag redan började få dessa plitor innan vi ens flyttat, redan i juni hade jag små plitor eller utslag under mina ögon. Jag började misstänka att det var en allergisk reaktion från mina lösögonfransar, men ögonen kliade ju inte? Jag provade att vara utan fransar ett tag men dem små utslagen försvann inte ändå. Då sket jag lite i och tänkte inte mer på det förrän vi hamnade i Mechelen och bodde på hotell. Det var då plitorna började dyka upp nedanför munnen och även precis vid näsvingarna. Det var så ett tag men sedan åkte jag till Grekland med Lovisa och då försvann dem nästan helt, förutom under ögonen. Var tvungen att måla över mitt öga haha, det såg lite läskigt ut. Men här kan ni se hur utslagen under ögonen såg ut, samt början på fler utslag på hakan.

Ungefär två veckor efter att vi hade kommit hem från Grekland så small det. Helt plötsligt vaknade jag upp med plitor överallt. Försökte febrilt få bort dem, klämma på dem (vilket man absolut inte ska göra jag vet), skrubba dem och allt vad jag försökte med. Det som var jobbigast var nog att inte bara kunna gå till ett apotek och be om mina vanliga hudvårdsprodukter som dessutom var slut vid detta laget. Jag mådde så dåligt över att från ingenstans få problem med min hy då jag nästan ALDRIG har haft det. Jag kan ha en finne då och då men detta var verkligen något helt nytt. Några dagar gick och det blev aldrig bättre, jag trodde att det kanske skulle lägga sig självt efter några dagar men varje morgon vaknade jag bara upp med ännu mer. Jag som aldrig sminkat mig till gymmet innan började till och med göra det, även om jag visste att det är hundra gånger bättre att träna utan smink så porerna får andas. Jag mådde verkligen så otroligt dåligt här, jag tyckte jag såg så otroligt ofräsch ut och dessutom så sved dem och gjorde ont, men det var ju inga bölder, bara småsmå plitor. Började misstänka allergi, så jag uteslöt mjölk, soyaprodukter (som jag vet att många kan vara känsliga mot) eftersom vi hade det rätt mycket hemma, använde inga krämer med parfym (gör jag inte i vanliga fall heller), samt annat som jag trodde jag kunde reagera på. Inget hjälpte dock, det blev bara värre och värre så tillslut bestämde jag mig för att faktiskt ringa till KryJag ser nu att bilderna inte riktigt ger exakt rättvisa. Jag var mycket mer rödflammig. Men jag hade inga bättre bilder så dessa får duga.

Efter ett samtal med en läkare på kry så kom han fram till att det var akne, stressakne. Jag som varit i full fart under hela sommaren visste ju att kroppen tillslut skulle säga ifrån och jag misstänkte att det hade med stressen att göra. Ni vet när kroppen äntligen får slappna av och allt bara bryter ut… Jag fick en kräm utskriven som heter Epiduo.

Epiduo är en väldigt stark kräm som egentligen typ “bränner” bort problemen. Man får vara beredd på att huden kommer att flagna och bli otroligt torr, så man behöver också en fuktkräm. Jag upplevde verkligen att krämen hjälpte mig med det värsta, men har liksom inte blivit helt av med problemen trots att jag använt krämen så som jag skulle.

MEN. Nu hörni. Vågar verkligen knappt skriva detta egentligen, men nu ä min hy så j*vla bra. Jag visste att solen skulle hjälpa mycket men samtidigt så hjälpte det inte riktigt helt när jag och Lovisa var i Grekland. För att bortse från solen så har jag även provat den bästa ansiktsmasken jag någonsin provat tror jag, den funkade verkligen, vilket jag inte upplevt på länge!!!

HÄR har ni masken som VERKLIGEN har gjort sitt jobb. Just den där lilla detaljen “skin balancing” tror jag var det som behövdes. Nu ska jag inte säga för mycket, men den har verkligen hjälp mig något enormt. Men, den sista lilla detaljen som jag också tror har hjälpt något enormt är en liten produkt som jag fick prova av Clara nu när jag var där. Den var så jäkla bra så jag köpte med mig den på flygplatsen när jag flög hem.

Detta är små detoxdroppar som man blandar ihop med sin fuktkräm, KLICK (adlink, just nu till ett billigare pris!!!! Passa på!). Jag har bara använt den om kvällarna då det känns mest naturligt att ha den på ett rent ansikte över natten. Ni förståååår inte hur lycklig jag är över att dessa två små pärlor gjort sådan otrolig skillnad på mitt lilla ansikte. Visst, hy är en ytlig grej men herregud vad påfrestande det kan vara både psykiskt och fysiskt. Vänster kind: 12 augusti – – 6 oktoberHöger kind: 12 augusti – – 6 oktober

6 oktober

Oavsett om detta kommer hjälpa någon eller inte så ville jag att ni skulle veta att alla inte är perfekta. Jag har tänkt skriva om detta innan men kände liksom inte att jag riktigt kommit i fas med huden förrän nu. Jag är glad att jag ringde till kry och att jag tog hjälp, det är ju så svårt för mig som bor här borta. Kunde inte åka hem till Sverige just då heller så att ringa kry hjälpte mig perfekt.

Jag vet att ni är många som frågat om min hudvårdsrutin och nu när den är lite uppdaterad så tänker jag att jag ska göra ett enskilt inlägg om det. Annars blir detta för långt!

Hoppas att detta var något ni uppskattade att ta del av och att jag kanske kan hjälpa någon vilsen själ där ute med samma problem! Och hörni, jag vet att “vissa har det värre”, men det är inte poängen med det hela. Jag vet det och skulle aldrig förminska någon annans problem, jag tyckte detta var skitjobbigt så därför ville jag dela med mig så att ni kan få se vad som hjälpte mig!

PUSS OCH KRAM

3 Comments

 • Elin

  Hej! Modigt av dig att skriva om det, jag har själv problem och har haft sen i vintras, men ska prova de produkterna du tipsar om och hoppas att de hjälper även mig.
  Tack för en fantastisk blogg! Kram

 • Mathilda

  Bra att du skriver om det, folk behöver förstå grejen med att finnar (oftast) är mer psykiskt än fysiskt.
  Jag har själv böldacne som går i vågor och blossar ut rejält ca 4ggr om året och har haft i 5år. Förstår vad du menar med att känna sig ofräsch, that’s my everyday look. ??‍♂️
  Inga acnemediciner har funkat på mig mer än i just 3månader så däremellan går jag extremt svullen och rödfläckig. Senare år tar jag också smärtstillande för att kunna sova på nätterna, då svullnadens från bölderna gör att jag inte kan ha huvudet på huvudkudden.
  Just nu är jag ganska fine med det – det har ju gått fem år, jag har börjat acceptera det. Men det betyder ju inte att man känner sig fin med det. Det har verkligen varit en kamp, många tårar och självömkande och faktiskt än idag så undviker jag kameror och speglar. Men det är okej, så länge man kan prata om det.

 • Julia

  Så otroligt fint och ärligt av dig att visa det, så starkt och göra det, inte många på sociala medier som faktiskt gör det utan får det att se ut som allt är tipp topp och glammigt om du förstår mig rätt. Du är så fin Amanda, älskar att följa dig av så många anledningar <3 Jag som skrev kommentaren på frågestunden det där om olycklig kärlek och jag vill bara att du ska veta hur mycket jag uppskattade ditt svar även fast det är tungt.. <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *