Mat & recept

Recept: Halloumi-stroganoff

Från min underbara eftermiddagspromenad igår. Det är så mysigt här under hösten! Träden är så vackra och solljuset speglar sig så fint i kanalen. Älskar att bo här!

Igår efter min promenad ute i höstvädret så blev jag sugen på något varmt till middag, gärna något som var lite mustigt och höstigt. Jag bestämde mig för att laga halloumi-stroganoff, har ni hört talas om det innan? Det är helt enkelt som en korv-stroganoff fast med halloumi istället, alltså vegetariskt om man äter ost då! Ni frågade om receptet på Instagram så jag tänkte dela det här, jag har dock höftat i princip alla ingredienser så ni får gå lite på känn ni också.Du behöver:

1 pkt passerade tomater

1 halloumi

1/2 gullök

1 vitlöksklyfta

zucchini

1 riven morot

2 msk valfri matgrädde (jag hade soyagrädde)

salt, peppar, timjan och chiliflakes

Gör såhär:

Skär upp gullöken i önskad storlek och fräs upp i lite olivolja. Löken ska inte hinna få någon färg, tillsätt den rivna moroten och låt stekas ihop litegrann. När det har gottat till sig så tillsätter du önskad mängd zucchini och blandar ihop allt tillsammans. Häll sedan över paketet med passerade tomater samt ca 1 dl vatten, krydda efter smak med ovanstående kryddor, samt pressa ned vitlöksklyftan. När allt börjat koka så tillsätter du sista steget som är matgrädden. Låt allt koka samman och krydda efter önskad smak, jag har ganska mycket timjan, det gillar jag… 😉 Sist men inte minst så skär du upp halloumi i stavar och blandar in i grytan, låt den mjukna lite och servera sedan med det du önskar!

Jag hade velat ha ris till men jag hade inte det hemma, så igår skar jag upp tunna skivor av vitkål och serverade ihop med grytan. SÅ GOTT! Jag är ju en sucker för krispiga saker så vitkål är verkligen så gott med grytor tycker jag. Tips!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *