Mat & recept

Sellerijuice

Nej men då har man väl hoppat på trenden med sellerijuice nu också… Haha, jag är oftast den som är snabb på att prova sånt där som folk brukar hypa men denna gång har jag varit galet skeptisk just för att jag tycker att selleri är helt otroligt vidrigt. Ursäkta ordvalet men det är verkligen inte gott!

Jag och Gustav var iväg en sväng på Media Markt igår och bestämde oss för att köpa en juicepress. Dels för att jag ville testa sellerijuicen men också för att nypressad apelsinjuice är något av det bästa vi vet. Sen är det ju kul att experimentera! Vi köpte en juicepress från BOSCH och vi är skitnöjda! Den är grym och tydligen kan man göra sorbet med den också, vem vill inte ha en sån hemma undrar jag? Vi köpte alltså DENNA. 😀 Man fick med en liten receptbok också så nu har jag bestämt mig för att prova mig igenom den. 😉

Men tillbaka till sellerijuicen! Jag provade trots allt imorse. 

Detta hade jag i:

2 citroner

1 rött äpple

3 selleristavar

1 bit ingefära

Tro det eller ej men jag tyckte faktiskt om det! Jag tror jag måste vänja mig vid smaken av selleri först, men citronen och äpplet dämpade en del så för mig blev det absolut njutbart! Hade önskat att den skulle stått i kylen ett tag innan jag drack den dock, tror den skulle vart godare då!

Men hur som helst så googlade jag upp fördelar med att dricka denna sellerijucien. Man har ju hört lite olika grejer hit och dit men i mitt fall fastnade jag för att den hjälpte till med matsmältningen, att det var väldigt antiinflammatoriskt samt hjälper sömnen!

Jag kommer nog fortsätta med min sellerijuice så får jag se om den kommer göra någon skillnad. Det vore väl kul att höra? 😀 Någon av er som provat? Är ni positiva till det eller tycker ni det är en typisk överdriven hype? 😉

PUSS OCH KRAM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *