Q/A

Svar på frågestund

TRÄNING:

Q – Vad är ditt nuvarande mål med träningen?

Just för tillfället försöker jag hitta en bra balans mellan konditionsträning och styrka. Det har av en ren slump blivit mer kondition på den senaste tiden så jag vill få in mer styrka som förr. Har inget direkt mål just nu mer än att hålla igång för att kroppen och knoppen ska må bra. Det enda jag kan komma på är att jag vill bli bättre på olympiska lyft!

Q – Vad är ett strandard mellanmål och kvällsmål för dig?

Mellanmål och kvällsmål ser väldigt lika ut för min del, så jag listar båda två nedan då jag varierar mellan dessa:

Kefir med blåbär och agave-sirap

Råg-knäckebröd med ägg

Råg-knäckebröd med ost, kalkon och gurka

Smoothie

Yoghurtkvarg med granola

Q – Använder du dig av ngt slags kosttillskott som proteinpulver osv?
Kram

Jag använder mig av proteinpulver efter riktigt tuffa pass. Alltså inte hela tiden, men när jag vet med mig att jag ska köra ett riktigt jobbigt pass så brukar jag ta med det i väskan. 🙂 Annars slinker en Nocco ner då och då innan mina pass också.

Q – Hej! Kan du visa lite tips på träningskläder så man får lite inspiration? :))

Absolut! Ska få till det i veckan. Jag älskar Gymshark och Nike! Dem har lätt dem bästa träningskläderna. 🙂

Q – Hur känner du med relationen till mycket alkohol på sommaren mycket fet mat osv osv, tycker du att du unnar dig själv tillräckligt eller sabbar de din träning?

Det är läskigt hur man verkligen ser hur alkoholkonsumtionen ökar så fort vädret blir varmare och solen tittar fram. Sålänge man håller en balans och inte gör det till en rutin varje vecka eller efter jobbet så tycker jag att det är okej. Jag har själv fått jobba väldigt mycket på att ändra mitt tankesätt, det är OKEJ att ta ett glas vin då och då, det kommer inte att skada mig, tidigare har jag förbjudit mig själv till det, jag är fortfarande väldigt anti alkohol egentligen men är samtidigt glad att jag inte stänger mina dörrar helt utan följer gärna med vänner ut och är nykter isåfall, eller dricker något om jag känner för det. Jag väljer dock mina tillfällen (som nu i helgen) och dricker absolut inte varje vecka. Jag och Aileen drack till exempel inte en droppe i Nice, det kändes onödigt och man kan verkligen ha lika kul utan det. Sen om jag tycker att alkoholen sabbar min träning – nej, jag konsumerar inte så mycket alkohol att jag känner att det påverkar min träning. Som sagt, jag väljer mina tillfällen och dricker verkligen inte varje vecka. Men jag vet att det hade påverkat mig om jag gjorde det mer, en vecka i Maj blev det något glas varje kväll och det gillade INTE min kropp. På ett sätt var det skönt att jag märkte av det så tydligt för då ville jag inte att det skulle fortsätta så. 🙂

Angående fet mat så är det inget jag stoppar i mig direkt, jag tycker inte om skräpmat för jag får så otroligt ont i magen av det, klart att jag kan bli sugen på det men jag ångrar mig alltid sekunden senare ändå. Självklart händer det då och då för mig med men inte bara för att det är sommar. 🙂

Q – Äter du ofta godis osv?

Denna hänger ihop lite med frågan ovan, godis är verkligen något jag kan bli sugen på. Jag har oftast en dag i veckan där jag kan unna mig sånt. Dock ingen bestämd dag, utan den dagen jag blir sugen så köper jag, sen håller jag det till den dagen. Det är samma sak med godis som med fet mat för mig, jag får väldigt ont i magen så därför försöker jag undvika det även om det är svingott, hehe.

Q – Tips på de bästa övningarna för rumpa och hur man verkligen får kontakt i muskeln?
Kram

Mina absoluta favoriter är sumo-marklyft, hip abduction, hip thrust, leg kickbacks i maskin samt krabbgång. 

Om du har svårt med att hitta kontakt i muskeln så tycker jag du ska börja med att sänka vikten, utföra övningen långsamt men kontrollerat och verkligen försöka tänka att du jobbar med rumpan. Mycket sitter faktiskt i huvudet och koncentrationen är en viktig del i att hitta kontakt i rätt muskel. Kör lättare vikter, högre reps och långsam och kontrollerat. 🙂 När du känner dig redo så kan du börja höja vikterna och försöka göra samma sak! 

BLOGG/INSTAGRAM:

Q – Hej! Vad fick dig att börja blogga från början?

Jag har alltid varit väldigt kreativ och älskat att både skriva och ta bilder. Det var dock inte den stora anledningen till att jag började blogga utan det var pga träningen. Jag bloggade endast om träning och hälsa i början men under tiden som gått har bloggen utvecklats till en livsstils-blogg och jag trivs bra med det, ni verkar dessutom tycka om när jag blandar innehållet här på bloggen. 🙂 Men som sagt, från början var det bara inriktat på träning/hälsa och det var det som fick mig att vilja blogga!

Q – Jag tycker dina bilder på instagram är otroligt fina så är lite nyfiken på hur du redigerar dom? Kram

Hej! Jag redigerar alla mina bilder i VSCO appen. Jag varierar otroligt mycket mellan mina filter men favoriten är nog E7, jag brukar alltid dra ned temperaturen lite samt dra upp kontrast och ljus. Ibland lägger jag till lite dust och det gör jag i appen Filterloop. 🙂

Q – Du tar så fina bilder! Vad fotar du med för kamera?

Tack snälla!! Jag fotar just nu med min iPhone 8 plus. ÄLSKAR den! Dock vill jag skaffa mig en rejäl kamera så fort tillfälle ges.

Q – Kan du vlogga mer?

Tog faktiskt upp detta här om dagen! Funderar just nu på att köpa en vloggkamera, om jag skaffar mig den så kommer jag nog att börja vlogga. Annars får vi se! Vill göra det med kvalité isåfall. 🙂

ALLMÄNT:

Q – Hej! Jag är också tillsammans med en fotbollsspelare som spelar utomlands, men allt är fortfarande ganska så nytt så vi kör långdistans ett tag. Skulle du kunna skriva lite tankar om hur det är att följa Gustav runt världen, din roll i det hela osv? Om du hade några förutfattade förväntningar och så. Jag tycker verkligen om honom jättemycket, men det är klart att jag känner lite oro över att vår framtid är så svår att planera för.

Tycker du är fantastisk! Kram

Hej fina du! Haft skrivit ett längre inlägg om detta som kommer i ett enskilt inlägg imorgon. PUSS <3

Q – Var i Göteborg bor du? ?

Inget jag kommer svara på exakt men nära Skatås! 🙂 Perfekt läge om ni frågar mig.

Q – Kan du inte visa vilka Clarins läppglans som är dina favoriter och hur de ser ut på läpparna? KRAM <3

Det kan jag absolut göra!! Älskar verkligen deras läppglans, mina favorit-nyanser är 02, 03 och 04 och ni hittar dem HÄR (adlink).

Q – Hej Amanda! Jag undrade om du kunde berätta för oss hur du ger din hud en så vacker solbränna! Tack!

Hej! Jag har just nu en naturlig bränna från att ha varit i solen i både Sverige, Frankrike och Grekland. Jag är noga med att smörja in mitt ansikte med solskyddsfaktor och använder DENNA på kroppen, och DENNA efteråt (adlinks), jag bränner mig väldigt sällan men jag skyddar mig gärna med dem båda ändå. Man ska ha respekt för solen!

Q – Din favorimat nu under sommaren?

Stora fräscha sallader helt klart. 😉

Q – Hur mår du just nu (med tanke på uppehållet i bloggen)?

Just nu mår jag BRA. Det har varit rätt mycket som hänt den senaste tiden som påverkat mig en del, men nu börjar allt komma i fas igen vilket är väldigt skönt. Uppehållet i bloggen berodde inte på mitt mående, det var pga att finest stängde ned och att jag inte kom åt mitt gamla material (vilket jag inte gör ännu heller), så det var därför jag var borta från bloggen ett tag!

Q – Hej! Jag undrar lite vad gör du för att hjälpa miljön? Tänker du på det? Har funderat lite på att du verkar äta mkt kött och ofta köper nya kläder och så.
Undrar också om du har nåt tips för sockerberoende, känner inte att jag behöver sluta äta helt men gärna sluta känna så mkt sötsug.

Hej! Vi sorterar här hemma och det har jag gjort under många års tid. Sen att jag köper mycket kläder stämmer inte riktigt, jag får hem väldigt mycket kläder via samarbeten, sen bor vi fortfarande i resväskor så vi kan inte shoppa så mycket får då får vi inte plats. Ni måste tänka på att allt inte syns här på bloggen, bara för att jag har på mig en topp som ni inte sett så kanske jag köpte den för ett år sedan. Det är sånt som inte riktigt kommer fram här. Sen ska jag inte dölja att jag älskar att shoppa för det gör jag! Jag kompenserar gärna på andra sätt genom att sortera, skänka saker som inte används, drar ut kontakter och apparater som drar onödig energi samt tvättar miljövänligt (hur du gör det kan ni läsa om här). Jag är mycket medveten om miljön men det är inget som jag pratar om så mycket här på bloggen. 🙂 Sen det med kött stämmer inte heller, hehe. De som känner mig vet att jag knappt äter kött. Jag tycker inte det är så gott och väljer hellre fisk eller helt vegansk mat framför det. När vi äter tacos serveras det vegofärs och gör jag en sallad struntar jag gärna i kyckling och tar fetaost istället. Ni ser bara en liten bråkdel av mitt liv, så när ni ser att jag äter skinka på min knäckemacka en morgon så kan det vara en morgon av sex som jag ens äter det! Tänk på det. 🙂

Angående sockerberoende så har jag själv varit det! Det är skitjobbigt och kan ta lång tid att ta sig ur. Jag var tvungen att ta bort det HELT i ungefär tre veckor för att bli av med det ständiga suget, och det är oftast det som behövs också. Jag insåg att det inte var rimligt att vara så sötsugen hela tiden så jag bestämde mig helt enkelt. Jag hade alltid med mig en vattenflaska i väskan, så fort suget kom så drack jag vatten istället. Gick jag in i affären köpte jag en frukt istället för godis och det är ju faktiskt så att sötsug gärna handlar om hunger eller törst. Prova att ha med dig en frukt i väskan eller kanske lite nötter, en bar eller annat som inte innehåller socker. Vattenflaskan och frukten var det som hjälpte mig ur det ständiga sötsuget, det tog mig runt tre veckor innan jag blev helt av med det men det är så värt det! Lycka till! <3

Q – Kan inte du börja vlogga då det hade varit roligt att få se mer av dig och din personlighet i bloggen?

Hej! Svarade på det ovan, vi får se om jag skaffar mig en kamera eller inte! 😀 Kraaaaam!

Q – Vad tycker du om podden “livet på läktaren”? Kan du känna igen dig i detta då du är tillsammans med en fotbollspelare? Härlig blogg med bra inspiration! ?

Åh jag älskar deras podd! Så genuin och härlig. Tycker dem pratar om så viktiga ämnen och när dem berör punkter som handlar om detta “livet” så tycker jag att dem gör det så bra, dem har verkligen fått många av mina vänner att förstå hur det kan vara. Även om vi lever helt olika liv så finns det ändå så många likheter och det är väldigt skönt att höra någon prata om det så, har många gånger fallit i tårar just för att man inser att man inte är ensam. Skönt men väldigt jobbigt ibland! Men ja jag tycker verkligen om deras podd, så härliga tjejer dessutom! 🙂 Ni borde lyssna om ni inte redan gjort det. Och TACK för dina fina ord! <3 Värmer mitt lilla hjärta!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *