Q/A

Veckans frågor

Det har trillat in ett par frågor under veckans gång så jag tänkte att jag besvarar dem här i ett inlägg. Tar även med ett par från min insta DM som jag tänkte behövde ett längre svar. <3 Låt mig veta om ni uppskattar när jag har lite Q/A’s såhär!

Q: Hej Amanda! Ska ut och resa i sju veckor och lär inte ha tillgång till gym större delar av resan. Har du tips på bra pass man kan göra utan gym? Typ kroppsvikt osv. Vore kul om du kunde del med dig av något sånt pass! ?

A: Hej!! Åh vad avis jag blir att du ska ut och resa. Vill också!!! Jag hade lätt kört på ett bra HIIT pass för hela kroppen. Jag vet inte hur många dagar i veckan du tränar annars, men om man vill kan man ju dela upp HIIT passen med en dag fokus på ben/rumpa, andra dagen mage + kondis och tredje överkropp. Man kan ju även köra helkropp varje gång om man vill det också såklart. HIIT är ju en förkortning av high intensity vilket innebär mycket hopp, löpning och andra hög-intensiva övningar. Du kan köra helt utan redskap med bara kroppsvikt, men jag hade nog ändå köpt ett miniband (som detta!! adlink) och kanske ett hopprep! Ett tips är också att ladda ned appen “Seconds”, där kan du ställa in bra tidtagare. Jag ska försöka skriva ut tre bra HIIT pass i ett enskilt inlägg som du kan ta med dig! 😀 Låter det bra? 🙂 Q: Hej! Skulle inte du kunna göra ett liknande inlägg fast med studentklänningar? Skulle vara så uppskattat, älskar din blogg btw!

A: Det är tanken! Håll utkik så kommer det inom kort. 😀 Och TACK <3

Q: Hej fina du!
Vad har du för fransar (classic eller volume) och vilken längd och böjning? Så fina!!

A: Hej!! Ni är så himla många som frågat om mina fransar den senaste tiden. Även om inte du frågade vart jag gör dem så har jag fått en del frågor om det på Instagram, hehe, så jag klarar ut det nu! Jag gör mina fransar här i Belgien, tyvärr (för er som velat gå till samma alltså)! Jag har provat alla möjliga fransar (volym, mix, singel, 3D) och just nu har jag singelfransar. Jag har kört på 3D fransar ett tag nu och jag tror att det är en typ av mix mellan volym och singel. Jag är inte hundra… Men denna gång gjorde jag vanliga singelfransar igen. Längden är 12mm och böjningen vet jag tyvärr inte.. 🙁Q: Heej fina Amanda!
Först och främst, din blogg är så bra och intressant att läsa <33
Jag har ett önskemål och det är att du skriver lite mer om när du var sockerberoende och tips för att besegra det. Äter lite för mycket sötsaker och lite för ofta:( hur gör man för att bli av med sockerberoendet? Men inte behöva utesluta det helt heller..
kramis

Hej!! Vad glad jag blir, TACK. <3 Jag har tänkt på att skriva ett enskilt inlägg om mitt sockerberoende och hur jag “tog mig ur” det. Men mina bästa tips som jag redan nu kan säga är att:

  • Dricka mer vatten (jag hade med mig en vattenflaska i väskan till skolan så drack jag så fort jag blev sötsugen). Dessutom blir man oftast sötsugen när man är törstig eller hungrig så försök dricka mer vatten!
  • Ha med dig en frukt! (För att stilla hungern).
  • Ät ordentliga portioner mat.
  • Ät ca sex mål om dagen och försök att äta dem under samma tidpunkter. Tex frukost kl 7, mellis kl 10, lunch kl 12-13, mellis kl 15, middag kl 18-19 och kvällsmål kl 21-22. Då håller du dig alltid på en bra nivå med hungern och kroppen hinner aldrig riktigt bli sugen på det söta eftersom du redan är mätt. Mellis kan vara en frukt eller lite nötter, behöver inte vara något stort!

Jag gör ett eget mer ingående inlägg om detta inom kort!!! <3

Q: Går du fortfarande hos Hair by Angels i Kungsbacka? har för mig du skrev någon gång att du gick dit ? mvh på jakt eter en bra frisör hahah

A: Heej!! Jag ÄLSKAR deras salong, alla där är otroligt duktiga! Jag gick alltid dit förr men sedan jag flyttade utomlands blev det så himla svårt att få tider när jag kom hem osv. Dessutom är min frisör mammaledig just nu som jag alltid går till där. Men alla frisörer där är magiska! Så tycker verkligen du ska gå dit?

One Comment

  • Iinn

    Hej! Vore såå kul om du ville dela med dig av ifall du har några planer/drömmar inför framtiden som till exempel vad du vill jobba med och liknande. Har du några tankar på att plugga? Isåfall vad och vart?
    Fina du tack för en inspirerande och grym blogg <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *