Belgien,  Mat & recept,  Tankar

Vi har bestämt oss!

Hej mina älskade! 

Nu var det ett par dagar sedan vi hördes sist, vi har ju haft besök av Gustavs pappa och jag prioriterade bort min dator faktiskt. Vi har haft det supertrevligt! Gått på fotboll, strosat på stan, spelat sällskapsspel och bara umgåtts. Riktigt mysigt! Här kommer lite bilder från helgen.

Min frukost i lördags, bananpannkakor!

På söndagen var vi som sagt på fotboll och det var derby! KV vann med hela 3-1 så det var glada miner när vi åkte hemåt den eftermiddagen. 😀 Sedan lagade vi en god middag tillsammans och spelade spel på kvällen. Supermysigt!

Måndagen kom och jag startade dagen med ett träningspass. Sedan sprang liksom tiden ifrån oss, vi hängde lite här hemma och senare mot kvällen var planen att vi skulle ätit middag i Antwerp, men vi hamnade i sådan galen trafik så vi vände om till Mechelen igen och åt middag på ett nytt ställe här i stan som heter Magma. Vi delade på två supergoda pizzor och sedan vandrade vi hemåt i regnet och bänkade oss framför en dokumentär.

Och där kommer rubrikens betydelse in… 😉 Dokumentären vi såg hette “The Game Changers” och finns på Netflix. Den handlar om hur kroppen påverkas av en diet som innehåller kött och inte. SÅ intressant! Jag blev helt otroligt chockad över vissa saker som dem tog upp och visade fakta på, till exempel hur fruktansvärt äckligt vårt blod blir av att vi äter kött. Det påverkar blodflödet i hela kroppen och det var något som Gustav reagerade starkt på. Såklart ska man alltid vara kritisk till dokumentärer men vi har kikat på just kritiken på denna dokumentär i efterhand och finner knappt något som kan säga emot faktan dem faktiskt pratar om i filmen. Vi blev så tagna allihop så vi bestämde oss direkt för att försöka gå över till en vegetariskt kost. Här hemma hos oss förekommer knappt mjölkprodukter från början, men det är väl vissa saker man inte kan släppa riktigt ännu, så vi börjar med vegetariskt och sedan får vi se hur det blir framöver! Dock vill jag inte sätta en etikett på min diet, jag vet att det lätt kan bli pekpinnar hit och dit och ÄR jag sugen på kött eller fisk någon dag så kommer jag äta det, men jag tvivlar på att det kommer hända ofta. 😉

Hur som helst! Vi har redan varit och storhandlat och köpte hem en massa bra mat. Lite tråkigt är det att det inte finns lika mycket substitut här som hemma i Sverige, men det kommer förhoppningsvis. 🙂

Så jag rekommenderar ALLA att titta på dokumentären och återkom JÄTTEgärna om vad ni tycker och tänker om den sen, och om ni kommer göra någon förändring eller inte. Hade varit så intressant att veta!

Nu ska jag runda av detta inlägget och istället dricka upp min kaffekopp som står här bredvid. 😉

PUSS PÅ ER

2 Comments

  • Julia

    Dela gärna mer vegetarisk recept här då 🙂 Jag själv äter nämligen bara vegetariskt (vill inte heller sätta någon stämpel, förbjuder mig inte om jag bjuds eller tex verkligen känner för något icke vegetarisk vilket aldrig händer men ändå). Vegan skulle jag dock inte klara. 🙂 Man mår så mycket bättre utan kött alltså!

  • Emma

    Jag såg också den dokumentären för en vecka sedan och har sedan dess bara ätit vegetariskt! Såg även ”what the health” och den är nästan skrämmande.. Galet hur kött kan påverka hälsan.. jag har som sagt bara ätit vegetariskt i en vecka och känner väl ingen större skillnad mer än att magen funkar bättre och känner mig lite lättare & frächare i kroppen efter måltider.
    Jag binder inte heller upp mig till en helt vegetarisk livsstil, vill kunna äta kött på julbordet osv men i veckorna ska jag försöka bara äta vegetariskt och på helgerna i den mån det går 😃
    Kul om du delar med dig av recept på sådant som ni äter, för jag tycker det är svårt att komma på nyttiga och bra måltider ☺️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *