söndag, september 24, 2023
HomeMat & DryckAmélie Almen är ny bloggare på Inspoguide

Amélie Almen är ny bloggare på Inspoguide

Vi välkomnar Amélie Almen som ny bloggare på Inspoguide! Hos Amélie kommer ni att få massa inspiration när det kommer till bakning men också matlagning. En blogg att bokmärka i webbläsaren helt enkelt! 
 
Hej Amelie, välkommen till Inspoguide! Hur känns det att börja blogga hos oss?
– Det känns väldigt roligt att få blogga här på Inspoguide. Jag blev så otroligt glad när jag fick frågan av er om jag var intresserad av att flytta bloggen till er. Mitt svar var direkt, JA. Nu när bloggen är flyttad blev det som en ”nystart” för mig, både med att blogga på en ny portal men också att göra allt i WordPress. Jag känner mig redan bekväm i verktyget och är redo att lära mig mer.
 
Berätta lite mer om dig själv?
– Jag jobbar heltid som social media coordinator på Julas huvudkontor i Skara. Jag bor tillsammans med min sambo, Teodor, i en 3:a på 74 kvm i Skövde. Vi båda kommer ursprungligen från Ljungby, en stad i södra Småland och flyttade till Skövde för jobb. Efter jobbet lägger jag mycket tid på mina egna sociala kanaler, bloggar, bakar, lagar mat, tar fram nya recept, umgås med familj/vänner och försöker klämma in lite träning där emellan. Man kan säga att jag jobbar med sociala medier 24/7 och det trivs jag med. Mitt mål är att kunna lägga ner ännu mer tid på mitt eget i framtiden och det är något jag jobbar på varje dag.
 
Vad kommer man få ta del av på din blogg?
– Här kommer ni få läsa om allt från chokladiga och kladdiga recept, till enkla maträtter, resor och inredning. En salig blandning av olika inlägg, kan man säga.
 
Du har vunnit priser för din blogg, berätta mer om det?
– I oktober 2018 var vi hos min farmor och farfar på kalas. När jag var inne en sväng på Instagram hade jag blivit taggad i en story. I den story stod det att jag var nominerad till Matbloggspriset i kategorin ”Årets Bästa Bak- & Dessertblogg”. Jag trodde knappt att det var sant, skulle jag vara nominerad till det priset? Och inte nog med det, jag hade blivit nominerad av en jury och i den juryn sitter en av mina stora mat/bakinspiratöret, nämligen Sébastien Boudet. Alltså! Det var så häftigt! Jag såg det som en vinst att bara bli nominerad. Det var som ett kvitto på att det jag gör uppskattas av andra och det värmer. Drygt en månad senare fick jag ett samtal. Det var en av jurymedlemmarna. Detta var alltså två dagar innan Stockholm Food and Wine, en stor matfestival i Älvsjö, Stockholm. Jag fick reda på att jag hade VUNNIT. Jag blev chockad, började gråta och skaka, allt på samma gång. Jag hade alltså vunnit. Wow. Dagen efter åkte mamma och jag till Stockholm där vi övernattade hos mina kusiner. Dagen efter åkte vi till mässan i Älvsjö där prisutdelningen var. Det var häftigt att få ta emot priset, men usch så nervöst att gå upp på scen bland en massa människor. Sluta aldrig tro på dig själv eller dina drömmar. En vacker dag kan de bli verklighet – ge inte upp!
 
 
Hur känns det att så många uppskattar dina recept? 
– Att få se mina följare skicka bilder till mig på bakverk de har bakat utifrån mina recept värmer i hjärtat. Det gör mig så glad och får mig att vilja fortsätta med det jag gör.

Varför ska man läsa just din blogg?
– Varför skulle man inte läsa min blogg? 😉 Jag skulle nog säga att ALLA kan finna inspiration, oavsett ålder och hur duktig man är i köket. Jag tror att mina recept uppskattas mycket tack vare dess enkelhet, att de inte är så avancerade och går väldigt fort att baka.
 
Vilka är dina tre favoritrecept som man hittar på bloggen?
– Just nu är mina topp tre favoritrecept:
(klicka på orden nedan för att komma till receptet)

 
 
 
 
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular