Instagram: @ameliesrecept
Instagram: @ameliesrecept

Tänka utanför (Bak)boxen

I ett samarbete med bakboxen har jag fått hem deras box för majmånad. Personen bakom ingredienserna i boxen är Linus (@linuscreativekitchen) som vann hela Sverige bakar 2015. Den här månaden finns ett gudomligt gott recept på en “Pampig Chokladsensation”. I boxen väntar en mängd med godheter och även redskap som kommer att behövas.

Bakboxen har ett inspirerande koncept där de under varje månad skickar ut en unik box med olika produkter, med ett bakomliggande tema. Det jag tycker är roligast med bakboxen är att det alltid är något nytt och spännande i lådan. Den här gången blev jag extra glad när allt som fanns i speglar det jag gillar mest i bakvärlden, nämligen choklad och dulce de leche. Gahh, så gott.

Till dig som brinner för att baka passar det här perfekt. Från endast 299 kr + frakt kan du också få den här spännande boxen. Beställ boxen och upplev de gudomliga smakkombinationerna som finns i den. Beställ här!

Jag tänkte utanför (Bak)boxen och utgick från receptet som fanns med, men istället skapade jag tre olika bakverk. Bilder på dem finns nedan.

Glöm inte bort, ALLA KAN BAKA!

#bakboxen #allakanbaka

Rulltårts-Sushi

Jag skapade rulltårts-sushi med tre olika fyllningar av de som finns med i receptet till tårtan. Bitarna doppas i smält choklad (soya) och till det vaniljkräm (inlagd ingefära) och en fisk från Gott & Blandat (wasabi).

Choklad- & Koladröm

Här är min variant på tårtan av de ingredienser som finns med i receptet. Den är fylld med chokladganache, espressoganache & toppad med dulce de leche-glasyr. Jag toppade även med Maltesers för att få en snygg topping.

Espressobollar

Av de rester som blev över från tårtbotten gjorde jag bollar med fyllning av espressoganachen som finns med i receptet. Magiskt gott!

/ Amélie

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *