Instagram: @ameliesrecept
Instagram: @ameliesrecept

Är du ärlig mot dig själv?

 

Jag tror att det är viktigt att vara ärlig mot sig själv i (helst i alla situationer) de flesta situationerna. Jag märker själv skillnad på de gångerna jag “ljuger” eller “lurar” mig själv att tänka på ett annat sätt än vad som egentligen är bäst för mig. Jag tror ni är med på noterna, dock är det aningen svårt att förklara. Med ärlig menar jag att det är viktigt att försöka lära känna sig själv så pass bra att DU vet vad som är bäst för dig. Även om du ibland kan känna att du vill mer, men modet inte finns där kan du känna en press att du är tvingad att testa ändå. Gör inte det, om du verkligen inte känner efter en extra gång. Ibland ser jag det bara som en motgång, även om jag verkligen ville utmana mig själv i den stunden. Vid de tillfällen jag känt mig “tvingad” av mig själv att genomföra saker har jag efteråt känt en klump i magen. På något vis känns det som jag blir generad och varm – inte bekväm för fem öre. 

 

Bara för att man inte vågar utmana sig själv i vissa situationer är man inte en svag individ. Alla är vi olika och vi ser på saker och ting på olika vis. Andra är mer uttåtriktade medan vissa gärna lyssnar och tittar på. Jag är en av dem som gärna observerar. Jag vill inte göra saker som inte får mig att känna mig bekväm, nu syftar jag på sådant som jag inte är illa tvungen att göra. Jag har lärt känna mig själv djupt de här åren, nästan så att jag har byggt upp en vänskapsrelation med mig själv. Låter konstigt, men sant. För mig är det viktigt att vara ärlig mot mig själv. Jag vill må bra och att andra i min omgivning ska må bra. 

 

Är du ärlig mot dig själv? 

 

 

I somras förde jag en djup konversation med kossorna. Vi kom fram till mycket vettiga saker. 

 

/ Amélie

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *