Instagram: @ameliesrecept
Instagram: @ameliesrecept

19 km – Det snurrade i skallen

Som den energirike person jag är har jag en hel del spring i benen emellanåt. Jag älskar att springa. Under de minuterna jag springer rensar jag både tankar och finner ro i mig själv. Jag känner mig som pånyttfödd och lätt i hela kroppen. 

 

När det gäller mitt springande har jag ett mål som jag ska uppnå under 2018. Jag vill springa stora Göteborgsvarvet och har länge haft det som ett mål. Nu är det dags att utföra det och jag har redan börjat “öva” smått inför det. Under sommaren, samt under tiden bloggen var nerlagd, spenderade jag en hel del tid i kära Kronoskogen där jag sprang härliga kilometer. Det rörde sig från allt mellan 7-19 kilometer, med ett mål att klara 21 km. Dock orkade jag inte det den gången jag tog mig igenom hela 19 km. Anledningen till det var på grund av att jag inte hade med mig någon vätska under rundan. Smart Amélie. Efter mina 19 km började det snurra i skallen och jag kände mig som en blöt bomullstuss. Hemsk känsla det där. Jag avbröt helt enkelt och tog mig inte igenom de sista två kilometerna. 

 

Nå, vad lärde jag mig efter den gången? Precis, att ha med mig vätska eller något att tugga på för att få i mig energi till nästa gång. Detta är även ett exempel på ett tillfälle där jag var ärlig mot mig själv. Jag tvingade mig inte igenom de sista kilomterna trots att det var nära mitt mål. Jag kände efter och lyssnade på min kropp som sa ifrån. Jag är glad att jag gjorde det. Jag vet att jag kommer klara det nästa gång. Jag har förmågan och konditionen att klara av 21 km utan att stanna. Det tänker jag bevisa nästa år när jag deltar i Göteborgsvarvet. 

 

Som en extra motivation till nästa års mål har jag införskaffat mitt fjärde par av Nike Lunarglide-kollektionen. De är mina absoluta favoriter och är superbra för mina fötter. Visst är de fina?

 

 

 

/ Amélie

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *