Instagram: @ameliesrecept
Instagram: @ameliesrecept

ANDRA PRAKTIKDAGEN

Där var min andra praktikdag genomförd. Dagarna går så fort, jag har så himla kul. Jag trivs verkligen med det jag gör här, som är allt från att skriva artiklar om andra bloggprofiler, göra listor med peppande tips och att bara komma på nya idéer. Mitt huvud arbetar för fullt och jag är riktigt produktiv i den här miljön. Det känns liksom som på riktigt. Jag känner mig inte som en student som gör sin praktik i några veckor, utan mer som att jag är här och arbetar. Det är i och för sig det jag gör, men jag menar utan att vara stämplad som student. Jag kan vara mig själv, precis som jag nämnde i går, det finns så många härliga människor i media-världen.  

Jag vaknade vid 06:30, samtidigt som alarmet ringde. Fixade frukost och satte på några YouTube-klipp. Jag älskar att gå igång långsamt och i min egen takt på morgonen, jag vill helst inte prata med någon. Morgonen är min lediga ensamtid som jag uppskattar så mycket, ännu mer nu när jag bor helt själv. Jag kan styra min vardag som är anpassad för bara mig, vilken lyx. Strax efter halv åtta begav jag mig mot Ulriksdal station, där jag tog mig vidare till Karlaplan. Jag började min arbetsdag strax innan halv nio och vi började med ett morgonmöte. Vi gick igenom dagens agenda, vilka saker som skulle göras. Jag satte mig därefter och skrev på artiklar, gjorde research och skrev ner alla mina idéer till tänkbara artiklar. 

Vid 11:30 tog vi lunchpaus. Jag hade gjort en simpel, men riktigt god, sallad med bland annat svarta bönor, morötter och fetaost. Så himla gott, dock var det inte läge att fotografera maten, den såg inte så aptitlig ut. Hehe. Efter lunch tog jag och två kollegor en kort bensträckare till en galleria i närheten. Jag fick lite ny energi av vinterkylan och satte därefter igång med arbetet igen.

 På eftermiddagen var ett redaktionsmöte med alla i huset. De gick igenom sådant som skett de senaste veckorna, både positivt som negativt. Det kändes speciellt att sitta där bland alla anställda.   
 
 Vid 17-tiden begav jag mig hemåt igen. Efter en rolig arbetsdag med ännu fler nya intryck är jag så taggad på livet. Jag kanske låter överdrivet taggad när jag skriver det, men det har jag all rätt att göra. Det här är något jag verkligen trivs med, jag tror att jag har hittat ett jobb som passar perfekt för just mig. För varje dag som går lär jag känna mig själv ännu bättre, jag vet att det är här jag hör hemma, i media-världen. 

Nu ska jag, precis som i går, slappa i sängen. Kolla i kapp lite TV-program jag inte hunnit med att se. Sedan är det dags att fixa kvällsmat och därefter vet jag att det kommer bli läggdags. Jag är verkligen heta slut i kroppen. Det beror dels på att jag har varit sjuk under en längre tid, men också den här omställningen att gå upp tidigt på morgonen och komma hem sent på eftermiddagen. Fast lika glad för det är jag. 

 

/ Amélie

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *