Instagram: @ameliesrecept
Instagram: @ameliesrecept

Salt Karamellglass

I går kväll efter min och Teodors promenad fick jag ett slags ryck och bestämde mig för att göra glass. Detta var runt klockan nio på kvällen och det tar ett tag att göra glass, men jag hade banne mig bestämt mig. Då jäklar ska det göras. Jag gjorde två olika smaker på en sats glass. Jag delade upp all glass i två olika bunkar när den var klar i glassmaskinen och tog fram två olika smaker. Den ena är med salt karamell och hackade bitar av rollokolor. Gahh så gott. Den andra smaken jag gjorde var krossad choklad. Resultatet blev alldeles för bra, för att vara min första gång att göra hemgjord glass. Jag är i chock och vill knappt köpa glass i butiker längre nu när jag vet hur busenkelt det är att göra egen glass.

I det här inlägget delar jag min favorit, av de två jag gjorde, nämligen salt karamell. Receptet är för en hel sats glass och om ni vill dela upp i separata bunkar för att ta fram fler smaker är det upp till er. Karamellsåsen är min egen hemgjorda som jag förberedde under tiden glassen arbetades ihop. Ni hittar min hemgjorda karamellsås i kategorin ”Tillbehör”.

Receptet finner ni nedan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

2 tankar om “Salt Karamellglass”