Instagram: @ameliesrecept
Instagram: @ameliesrecept

Dulce de Leche Cheesecake

Säg hej till det här mästerverket i cheesecake-format. I går fick jag för mig att baka en cheesecake med Dulce de Leche, på min hemgjorda karamellsås. Alltså den blev så ruskigt god men jag är dock inte lika nöjd med dess utseende. Det blev mest kladdigt & rörigt men smaken är det viktigaste. Om du vill baka något festligt till söndagsmyset är det här den ultimata desserten.

Recept på brownie: BROWNIE

Recept på karamellsås: KARAMELLSÅS

Receptet finner ni nedan.

En silkeslen chokladglasyr ovan hela kakan. Åhh så gott. Den här chokladglasyren är barnsligt enkel & blir alltid bra när jag har gjort den. Om den skulle bli något för lös kan det bero på att grädden & chokladen inte har fått lösas samman under omröring. Tänk på att ha plattan på medelvärme & hela tiden röra om för att undvika att det bränns vid eller att den blir för lös.

Jag tror nog allt att jag föredrar en gräddad cheesecake framför en frusen. En frusen blir mer som en annorlunda glass, enligt mig, men en gräddad blir så len & krämig. Jag vill liksom aldrig att den ska ta slut. Det här är min tredje gräddade cheesecake jag gör & det går mot det bättre, men jag försöker fortfarande att komma på hur jag ska få den extra krämig & inte så knottrig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 tankar om “Dulce de Leche Cheesecake”