Instagram: @ameliesrecept
Instagram: @ameliesrecept

Apelsinbakelse

Apelsinerna är som godast under den här tiden av året, passa på att baka med dem innan deras säsong är över. Om du är svag för apelsinchoklad är det här bakelsen för dig. Den ser riktigt lyxig ut men består endast av ett fåtal ingredienser. Den är även nötfri, då jag använder sockerpasta runt om (det vita) istället för marsipan. Jag vet inte om det hade varit supergott med marsipan heller.

Receptet finner ni nedan.

Ganachen är gjord på mörk choklad & grädde samt en gnutta rivet apelsinskal. Det finns dessutom en gömma av apelsin som har fått puttra på svag värme i sockerlag. Jisses så mumsigt & det tillför så mycket i den här bakelsen. Vill man hellre göra en stor tårta av det hela funkar det strålande men tänk då på att du kan behöva dubbla fyllningen, inte browniereceptet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

6 tankar om “Apelsinbakelse”