Instagram: @ameliesrecept
Instagram: @ameliesrecept

Julpaj

7 DECEMBER

I dag tog jag mig en lång sovmorgon & sov tills kroppen vaknade av sig själv. Ibland behövs de tillfällen där man låter sin kropp sova ut så länge den behöver. I dag var en sådan dag för mig. Nu känner jag mig genast mycket piggare, taggad på dagen & fram för allt at få dela dagen recept med er. En riktigt mumsig julpaj med en botten av krossade pepparkakor & en fyllning av len chokladpannacotta gjord på kvalitet-choklad från min nya samarbetspartner, Malmö Chokladfabrik.

Kort fakta om företaget: ett litet företag som tillverkar choklad i Malmö. Det som gör de unika, i mitt tycke, är att de är 100% nötfria i sin produktion. Alltså de har inga nötter som vistas inne i fabriken, vilket är jättebra för de som har nötallergi. Jag som har flera familjemedlemmar med nötallergier, några som är extremt känsliga & andra som reagerar när de fått det i sig. Jag vill inte ta risken, jag vill vara säker på att de kan äta det jag har bakat. Därför är Malmö Chokladfabrik ett av de företag mitt hjärta klappar extra för. De satsar på ekologiskt odlade kakaobönor & samverkar också med Fairtrade. Ett bättre företag som tillverkar choklad kan du inte finna. Tack Malmö Chokladfabrik för att jag får samarbeta med er.

Receptet finner ni nedan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Inga kommentarer “Julpaj”