Instagram: @ameliesrecept
Instagram: @ameliesrecept

Kexfudge

​Lördag! Härligt med helg igen. Den här veckan har rusat förbi och det är verkligen högt tempo på jobbet nu innan Jul. Jag tycker att det är så mycket skönare att jobba i högre tempo än att inte ha något att göra. I går var det veckans roligaste arbetsdag och även den längsta. Vi var ute på fotografering till kommande julkampanj och även om det var varmt, solsken och hur grönt som helst utomhus lyckades vi få till “julkänsla”. Nu längtar jag ännu mer till Jul.

I dag ska ni få ta del av ett mumsigt recept på kexfudge. Små söta godisbitar med en kexbotten, en len chokladfyllning och som pricken över i är de doppade i smält mjölkchoklad. Drömgott och så enkla att göra. I dag tänkte jag baka lite bullar och bröd men också börja lära mig att temperera choklad. Jag är så trött på att få chokladen att se “svettig” ut. Dags att lära sig temperera. Önskar er en härlig lördag!

Receptet finner ni nedan. 

 

Ingredienser – 15-20 bitar

Botten

100 g rumsvarmt smör

1 dl strösocker

2 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

Chokladfyllning

1/2 burk kondenserad mjölk

150 g mjölkchoklad

Garnering

150 g mjölkchoklad

1 tsk kokosolja  


Gör så här

Botten

Sätt ugnen på 200°. Rör ihop alla ingredienser till en slät smet. Tryck ut smeten i en rektangulär ugnsform (ca 20 x 30 cm). Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter. Tag ut & låt svalna. 

Chokladfyllning

Häll över halva burken kondenserad mjölk i en skål. Häll över den andra halvan i en annan skål & täck med platsfolie. Låt den stå i kyl. Smält chokladen & rör ner i skålen med kondenserad mjölk. Rör om tills det har blivit en tjock fyllning. Häll över fyllningen ovan kexbotten & bred ut ett jämnt lager. Låt stå i kyl i ca 40 minuter innan garnering. Dela i mindre bitar & lägg dem på ett bakplåtspapper. Smält mjölkchoklad tillsammans med kokosolja. 

Rör ihop i ca 3 minuter. Doppa varje fudgebit i chokladen & lägg dem på bakplåtspappret. Ställ dem i kylen tills chokladen har stelnat. Klart för servering. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 tankar om “Kexfudge”