Instagram: @ameliesrecept
Instagram: @ameliesrecept

Kanelsnurror utan jäst

Sugen på att baka bullar som går snabbt och är enkla att göra? Då är det här det perfekta receptet för dig. Bullarna innehåller ingen jäst utan här är det tillsatt bakpulver. Dock blir de inte lika fluffiga och saftiga som bullar med jäst, men genom att mikra dem i några sekunder blir de som nybakade och aningen saftigare. Jag har toppat dem med hackade solroskärnor för att få lite crunch. Hoppas det ska smaka!

Receptet finner du nedan.


Ingredienser – 12 bullar

50 g rumsvarmt smör

2 1/2 dl mjölk

1 dl björksocker

2 tsk kanel

1 krm salt

2 tsk bakpulver

7 dl vetemjöl

Kanelfyllning

100 g rumsvarmt smör

1 dl björksocker

1 1/2 msk kanel

Sockerlag

1 dl kallt vatten

2 tsk agavesirap


Gör så här

Sätt ugnen på 250°. Rör ihop smör & mjölk i en hushållsassistent eller i en matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna. Låt degen arbeta i ca 10 minuter tills den har blivit fast. Arbeta degen på ett mjölat bakbord & kavla ut den till en rektangulär form. Bred ut kanelfyllningen & vik degen på mitten. Skär centimetertunna remsor ca 1 cm breda. Rulla ihop två remsor & forma till en bulle. Placera bullarna på en bakplåt klädd i bakplåtspapper. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter tills de har fått en gyllenbrun yta. Pensla bullarna med sockerlag & strö över solroskärnorna. Låt bullarna svalna på ett galler. Förvara de torrt eller frys in dem direkt.


Kanelfyllning

Rör ihop alla ingredienser till en slät fyllning.

Sockerlag

Vispa ihop vatten & agavesirap tills sirapen har löst upp sig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *