Instagram: @ameliesrecept
Instagram: @ameliesrecept

Carbonara med Halloumi

Halva arbetsveckan har gått och jag har precis satt mig i soffan efter en kväll bestående av bakning och matlagning. Jag satte precis på dagens avsnitt av ”Hela Sverige Bakar” och tänkte slötitta på det. Hoppas inte jag blir för baksugen…känner att orken inte finns att baka mer även om hjärnan kanske vill. Haha.

I kväll tänkte jag passa på att bjuda på ett riktigt mumsigt recept på vegetarisk Carbonara med halloumi istället för bacon. Enkelt, gott och så krämigt. Perfekt att ha som lunchlåda till jobbet, det ska nämligen jag i morgon. Hoppas det ska smaka!

Receptet finner ni nedan.

 

Ingredienser – 4 portioner

300 g spaghetti 

1-1/2 dl riven parmesanost

4 st äggulor

200 g halloumi

2 st vitlöksklyftor 

Olivolja

Salt 

Peppar


Gör så här

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Dela halloumin i mindre bitar. Stek vitlök i olivolja på medelvärme, tillsätt sedan halloumi. Låt steka i några minuter tills osten har fått färg. Tag bort vitlöken & ställ pannan åt sidan. Riv parmesanost & rör ihop det med äggulorna. Tillsätt 1-2 msk pastavatten för att få det mer krämigt. Häll av pastavattnet & lägg över pastan i pannan med halloumi. Rör ner parmesan- & äggulesmeten. Salta & peppra. Rör ihop allt till en krämig pasta. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 tankar om “Carbonara med Halloumi”