Instagram: @ameliesrecept
Instagram: @ameliesrecept

Zucchinirutor

Eftersom bloggen inte ville samarbeta igår tänkte jag göra ett nytt försök i dag att dela det här goda receptet på zucchinirutor. För ett tag sedan bakade jag dem i form av en tårta, men den här gången i långpanna (ca 30×40 cm) och bredde ut ett härlig lager med glasyr. Jag har även garnerat med krossade pumpakärnor som är blandade med kardemumma. Magiskt gott! 

Receptet  finner ni nedan. ​

 

Ingredienser – 4 portioner

2 st ägg 

2 dl strösocker

2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk stött kardemumma

2 tsk kanel

1 tsk vaniljsocker

1/2 dl kokosolja

2 dl riven zucchini 

Glasyr

50 g rumsvarmt smör

150 g färskost

4 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker


Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg & socker luftigt med en elvisp. Börja vispa på låg hastighet & öka successivt för att få in mycket luft i kakan. Tillsätt sedan mjöl, kardemumma, kanel & vaniljsocker. Smält kokosoljan & rör ner i smeten. 

Riv zucchinin så tunt som möjligt med hjälp av ett rivjärn. Lägg de rivna bitarna i en handduk & krama ur all vätska. Tillsätt i smeten & rör om. Häll över i en form ca 30 x 40 cm. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Använder du en större form kan kakan behöva gräddas i ca 35 minuter. Känn efter med en sticka om kakan är genomgräddad. Tag ut & låt svalna. Bred ut glasyr & garnera med hackade pumpakärnor.

Glasyr

Vispa samman alla ingredienser med en elvisp tills det har blivit en luftig glasyr. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *