Instagram: @ameliesrecept
Instagram: @ameliesrecept

Pepparkakskaka med mjölkchokladganache

Andra advent och julafton närmar sig med stormsteg. I dag bjuder jag på ett riktigt gott recept på pepparkakskaka garnerad med mjölkchokladganache och kokosflingor. En riktigt saftig och god kaka som passar bra till adventsfikat. Hoppas det ska smaka!

Receptet finner ni nedan.

 

Ingredienser – 10 portioner

100 g smör

2 dl strösocker

2 st ägg

2 dl vetemjöl

1/2 dl kakao

2 msk pepparkakskryddor

Chokladganache

200 g mjölkchoklad

2 dl vispgrädde

Garnering

Kokosflingor


Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret & låt det svalna. Vispa ägg & socker  luftigt i en bunke. Rör ner mjöl, kakao & pepparkakskryddor. Tillsätt till sist smöret & rör om. Smöra en springform (ca 20 cm i diameter) klädd i  bakplåtspapper. Häll över smeten i formen & grädda i mitten av ugnen i ca 20-23 minuter. Låt svalna. Häll över ganachen ovan kakan & låt stå i kyl tills ganachen har stelnat. Garnera med kokosflingor.

Chokladganache

Hacka chokladen i mindre bitar & lägg i en värmetålig skål. Koka upp grädden på svag värme. Häll ovan chokladen & rör om tills det har blivit en len ganache.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *