Instagram: @ameliesrecept
Instagram: @ameliesrecept

Pepparkaksfudge

Julens godaste fudge hittar ni här, nämligen Pepparkaksfudge. Jag har snöat in mig på fudge den här julen och det är inte vilken fudge som helst, utan den som görs på en bas av kondenserad mjölk och choklad. Det är både enkelt och resultatet blir alltid gott. Det finns så många olika varianter man kan testa att göra, både med mörk, ljus eller vit choklad eller varför inte använda Rubychoklad? Om du tycker om fudge och pepparkakskryddor är det här fudgen för dig!

Receptet finner ni nedan.

Ingredienser – 16 bitar

1 burk kondenserad mjölk

200 g mjölkchoklad

1 msk pepparkakskryddor


Gör så här

Häll upp kondenserad mjölk i en bunke. Smält chokladen & rör ner i den kondenserade mjölken. Tillsätt pepparkakskryddorna & rör om tills det har blivit en slät & tjock fudge. Klä en form (ca 30×40 cm) i bakplåtspapper. Häll över fudgen i formen & bred ut jämnt. Låt stå i kyl i ca 1 timma. Tag ut & dela i lika stora bitar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *