Instagram: @ameliesrecept
Instagram: @ameliesrecept

Äppel- & Karamellcheesecake

Ny vecka nya möjligheter. Jag startar veckan på ett mindre bra sätt, nämligen med feber. Just nu ligger jag nerbäddad i sängen och tittar igenom recept som jag tog fram för några veckor sedan. Ett av dem är den här magiskt goda Karamellcheesecake med Granny Smith äpplen. Som ni redan vet är sötma och syrlighet en riktig höjdar-kombination. Som pricken över i är kakan garnerad med popcorn, med karamellsmak, och karamellsås. Hoppas det ska smaka!

Receptet finner ni nedan.

Ingredienser – 8 portioner

Botten

10 st Digestive

3/4 dl rapsolja

Cheesecake

250 g färskost

1 burk Dulce de Leche

3 ägg

1/2 dl strösocker

2 st Granny Smith äpplenGör så här

Botten  

Mixa Digestive tillsammans med rapsolja. Häll över kexblandningen i små silikonformar eller i en springform (ca 20×30 cm). Låt stå i kyl under tiden cheesecaken görs.

Cheesecake

Sätt ugnen på 175°. Vispa färskost, ägg & socker med en elvisp. Rör ner dulce de leche & vispa till en jämn smet utan klumpar. Häll över smeten i formen. Dela äpplena i små centimetertjocka bitar & häll över i cheesecaken. Grädda i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter. Tag ut & låt svalna. Garnera med popcorn & karamellsås. Klart för servering!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *