Instagram: @ameliesrecept
Instagram: @ameliesrecept

Chokladsockerkaka till Alla Hjärtans Dag

I ett betalt samarbete med Lyckas Med Mat.

Glad Alla ❤️ Dag! Hur ska ni fira? Jag ska fira med hembakad chokladsockerkaka garnerad med glasyr, frystorkade hallon och florsocker. Visst låter det mumsigt? Alla produkter jag har använt hittar ni hos Lyckas Med Mat.

Receptet finner ni nedan.

Ingredienser – 10-12 bitar

100 g smör

1 1/2 dl mjölk

3 ägg

2 1/2 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

3 1/2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1/2 dl kakao

1 krm salt


Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Tag kastrullen åt sidan och låt svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, kakao, salt och mjöl. Rör om försiktigt och häll sedan i mjölkblandningen under omröring. Häll över smeten i en bröad sockerkaksform. Grädda i mitten av ugnen i ca 30-33 minuter. Tag ut och låt svalna. Garnera sockerkakan med glasyr, frystorkade hallon och florsocker.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *