Instagram: @ameliesrecept
Instagram: @ameliesrecept

Kanel- & Kardemummasnurror

Mitt första riktigt inlägg här på “nya” bloggen. Jag har alltså bytt bloggportal och ingen är gladare än jag. Det känns skönt att få slippa allt strul, med en blogg som ständigt kraschar, inlägg som inte går att publicera och ännu mer… Nu har jag fått en liten nystart här på Inspoguide och det ska bli så himla roligt. Jag hoppas att ni vill fortsätta att hänga med!

I helgen bakade jag ett gäng kanel- och kardemummasnurror sötade med stevia. Jag tycker att det är så kul att experimentera med recept och resultatet på de här bullarna blev riktigt bra. Framöver kommer ni att få se ännu fler varianter på bullar. 

Ingredienser – 12 bullar

25 g jäst

75 g rumsvarmt smör

2 1/2 dl mjölk 

2 msk stevia 

2 tsk kardemumma 

1 krm salt

8 dl vetemjöl

Fyllning 

100 g smör

3 msk kanel 

1 msk kardemumma 

1-2 msk stevia 

Sockerlag

1 dl kallt vatten

2 tsk agavesirap


Gör så här

Sätt ugnen på 250°. Smula jästen i en bunke & tillsätt smör & mjölk. Låt arbeta i en hushållsassistent eller i en matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna. Låt degen arbeta i ca 10 minuter tills den har blivit fast. Lägg degen i plastfolie & låt vila i kyl i 30 min. Arbeta degen på ett mjölat bakbord & kavla ut den till en rektangulär form. Bred ut smör, kanel, kardemumma & stevia. Vik degen på mitten. Skär centimetertunna remsor ca 1 cm breda. Snurra ihop två remsor & forma till en bulle. Placera bullarna på en bakplåt klädd i bakplåtspapper & låt jäsa under bakduk i ca 1 1/2 timma. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg & strö över solroskärnor. Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter tills de har fått en gyllenbrun yta. Pensla bullarna med sockerlag. Låt bullarna svalna på ett galler. Förvara de torrt eller frys in dem direkt. 

Sockerlag

Vispa ihop vatten & agavesirap tills sirapen har löst upp sig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *