Instagram: @ameliesrecept
Instagram: @ameliesrecept

No Bake Fudgepaj

Virustider är här och de senaste tre dagarna har jag arbetat hemifrån på grund av förkylning, min astma och risk för att smitta andra som inte skulle tåla en förkylning i dessa tider. Jag hoppas verkligen att det lugnar sig snart och att det inte blir ännu värre. En del av mig är smått orolig för att få smittan och föra den vidare till de i riskzonen, men det är bara att bita ihop och ta sitt ansvar. 

Förra helgen bakade jag en riktigt mumsig No Bake fudgepaj med ett knaprigt pajskal med smak av mandel. Mandelmjölet går givetvis att byta ut mot vilket annat mjöl som helst, men det jag rekommenderar, utöver mandelmjöl, är havremjöl. I kväll ska jag ta det lugnt, titta på Rederiet och bocka av lite på min att-göra-lista. Önskar er alla en trevlig helg! 

Ingredienser – 8 portioner

Pajskal

75 g smör

2 1/2 dl mandelmjöl eller havremjöl 

1 msk socker

Fudge

1 burk kondenserad mjölk 

200 g mjölkchoklad

Garnering

Karamellströssel 


Gör så här

Pajskal

Smält smöret, rör ner socker & mandelmjöl. Rör om till en kladdig smet. Smöra en springform & fördela ut jämnt i formen. Låt stå i frys under tiden fudgen görs.

Fudge

Smält chokladen i en värmetålig skål. Häll över kondenserad mjölk & rör om tills det har blivit en seg fudge. Häll över fudgen i pajskalet & bred ut jämnt. Garnera med karamellströssel & låt stå i kyl i minst 2 timmar innan servering. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *