Instagram: @ameliesrecept
Instagram: @ameliesrecept

Tips! Tjäna pengar på din blogg

Detta inlägg är en annons för Adrecord.

Jag har länge funderat på hur man kan tjäna lite extra pengar genom sin blogg. Själv tycker jag att det är avkopplande att få skriva av mig här på bloggen, tipsa om produkter jag tycker om med mera, om jag kan tjäna en extra slant på det hela är det bara en bonus. Affiliate marknadsföring är en slags digital marknadsföring. I stora drag handlar det om att sälja produkter eller tjänster på provision, där publicisten (ex. bloggaren) publicerar marknadsföringen på sin kanal och får en viss procent av försäljningen när någon handlar via dess site. Provisionen ser olika ut bland alla annonsörer, vissa erbjuder 8% och andra 20%. Det är viktigt att känna att man kan stå för annonsen och inte bara ta första bästa som ger mest i provision. Annonsen uppfattas då mer som ärlig, för både dig och dina läsare.

Jag använder bland annat Adrecord och på deras webbplats kan ni läsa mer om Affiliatenätverk och hur det fungerar. Jag har sammanställt några av de punkter som de nämner i sin guide hur du kommer igång som affiliate.

Så här gör du:

Steg 1 : Registrera dig som affiliate.

Steg 2: Lägg till dina sociala kanaler som exempelvis Instagram, blogg eller YouTube.

Steg 3: Välj annonsör som passar för din kanal. Det är viktigt att du kan stå för innehållet för att skapa trovärdighet i din kanal och för dina följare.

Steg 4: När du har hittat den eller de rätt annonsörena ansöker du till dem.

Steg 5: Skapa en textlänk till din blogg eller webbplats. Tänk på att du måste ha en kanal som är godkänd för att kunna skapa en länk.

Steg 6: Hämta annonser eller banners som du vill ska synas på din blogg.

Läs mer på Adrecord och ta del av deras guider hur du enkelt kommer igång.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Tips! Tjäna pengar på din blogg”