Instagram: @ameliesrecept
Instagram: @ameliesrecept

Nötfri Snickers

Receptet är framtaget i ett samarbete med Exotic Snacks.

I tisdags eftermiddag blev vi informerade att vi från och med i onsdags och 14 dagar framåt ska arbeta hemifrån. Den timmen jag slipper lägga på tid i bilen tänkte jag spara till att baka på kvällarna. I kväll har jag redan hunnit baka två sorters kakor och känner jag mig själv rätt är chansen stor att det blir ett tredje. Hehe.

I kväll tänkte jag dela med mig av ett riktigt gott recept på nötfri snickers. Receptet är framtaget i ett samarbete med Exotic Snacks. Istället för jordnötter innehåller de deras rostade bondbönor som finns att köpa i de flesta matbutikerna. Jag tycker att de rostade bondbönorna påminner mycket om jordnötter i både form och smak. Tål du inte nötter, har en nötallergiker i familjen eller helt enkelt inte tycker om smaken, så är det här ett recept för DIG.

Ingredienser – 20 bitar

Botten

2 dl havremjöl

75 g smör

1 msk socker

Karamellsås 

1 msk smör

2 dl vispgrädde

1 msk sirap

2 dl strösocker

1 tsk vaniljpulver

1 nypa flingsalt

1 påse rostade bondbönor 

Garnering

200 g mjölkchoklad


Gör så här

Botten

Mixa ihop alla ingredienserna till en fast deg. Klä en rektangulär form, jag använde en brödform, i bakplåtspapper. Bred ut smeten i botten av formen & se till att det är ett jämnt lager. Låt stå i kyl under tiden karamellsåsen görs. 

Karamellsås 

Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Låt det bryna på medelvärme i ca 5 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna & låt puttra på medelvärme i ca 30 minuter tills det har blivit en seg karamellsås. Tag kastrullen åt sidan & rör ner bondbönorna. Rör om & häll ner karamellsåsen i brödformen. Låt stå i kyl tills karamellsåsen har stelnat & blivit fast. Tag ut & dela i små bitar som sedan doppas i smält mjölkchoklad. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *