Instagram: @ameliesrecept
Instagram: @ameliesrecept

Brownie Cookies

Receptet är framtaget i ett samarbete med Healthy Co

Andra veckan med arbete hemifrån och hittills har det gått jättebra. Det enda jag saknar är kollegorna och att kunna sitta vid två stora skärmar, än bara en laptop. Men en fördel är att jag kan baka på lunchrasten, så i dag blev det brownie cookies. Magiskt goda och sega kakor med en grundsmet på brownie som istället för att gräddas i en form gräddas som om det vore vanliga kakor. Kakorna innehåller mjölkchoklad från Healthy Co samt deras kallpressade kokosolja. Kakorna är även glutenfria. Vill ni baka något snabbt och gott till kvällsfikan kan jag varmt rekommendera de här kakorna. Hoppas det ska smaka och trevlig kväll!

Ingredienser – 10 kakor

1 msk kokosolja

100 g mjölkchoklad

1 dl muscovadosocker eller kokossocker

1 ägg

1 dl kokosmjöl

1 tsk bakpulver

Flingsalt 


Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smält chokladen tillsammans med kokosoljan över ett vattenbad. Vispa socker och ägg luftigt med en elvisp. Rör ner chokladblandningen och rör om med en slickepott. Tillsätt kokosmjöl och bakpulver och rör om till en jämn smet. Ställ smeten i frysen i ca 15 minuter. Tag ut och skopa ur smet med hjälp av en glasskopa och placera smetbollarna på en bakplåt klädd i bakplåtspapper. Garnera med flingsalt. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-17 minuter. Tag ut och låt svalna. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *