Instagram: @ameliesrecept
Instagram: @ameliesrecept

Kolacheesecake

Vilket härligt väder den här veckan har bjudit på. Jag har suttit ute i solen i minst en timme varje dag. Jag “byggde” till och med en liten kontorsplats på balkongen, så att jag kunde sitta ute i solen och arbeta. Så härligt. Nu har jag börjat få lite färg i ansiktet och är mer än redo för våren.

I går kväll bakade jag för fullt. Det blev totalt fem olika nya recept, några gamla som jag gav en liten uppfräschning på och även några helt nya. De recepten ser jag fram emot att få dela med er. I kväll tänkte jag dela med mig av ett riktigt gott recept på cheesecake med smak av kola. Cheesecaken har en botten av Mariekex, en len cheesecakefyllning med smak av Dulce de Leche (kola), ett täcke mjölkchokladganache och som pricken över i är cheesecaken garnerad med Maltesers. Allt det här tillsammans är en sann glädje för smaklökarna!

Ingredienser– 16 st

Botten

20 st Mariekex

100 g smör

Cheesecake

300 g färskost

1 burk Dulce de Leche

3 ägg

1/2 dl muscovadosocker

1 nypa flingsalt

Mjölkchokladganache

100 g mjölkchoklad

1 dl vispgrädde

Garnering

1/2 påse Maltesers 


Gör så här

Botten

Krossa kexen till en smulblandning. Smält smöret och rör ner i smulblandnigen. Häll över i en rund springform (ca 2o cm i diameter). Låt stå i kyl under tiden cheesecaken görs.

Mjölkchokladganache

Häll grädde i en kastrull och låt koka upp på svag värme. Hacka chokladen i mindre bitar och lägg i en värmetålig skål. Häll över grädden ovan chokladen och rör om tills det har blivit en len smet. Låt svalna.

Cheesecake

Sätt ugnen på 175°. Vispa färskost, ägg och socker med en elvisp. Rör ner Dulce de Leche och flingsalt. Vispa till en jämn smet utan klumpar. Häll över smeten i formen och rädda i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter. Tag ut och låt svalna. Garnera med chokladganache och Maltesers. Klart för servering!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *