Instagram: @ameliesrecept
Instagram: @ameliesrecept

Morotscheesecake

Efter helgens lyckade bakning lyckades jag ta fram ett nytt spännande cheesecakerecept, nämligen en morotscheesecake med Dulce de Leche och glasyr. Morotskakan är själva botten och ovan det en krämig karamellcheesecake och inte nog med det, på toppen är det ett krämigt lager med glasyr. Den här smakkombinationen är verkligen så god. Jag garnerade med rostade kokosflingor för att få en härlig crunch. Hoppas det ska smaka.

Ingredienser– 16 st

Morotskaka

1 morot

1 1/2 dl muscovadosocker

3 ägg

3 dl vetemjöl

1 tsk kanel

2 tsk bakpulver

75 g smör

Cheesecake

300 g färskost

1 burk Dulce de Leche

3 ägg

1/2 dl muscovadosocker

1 nypa flingsalt

Glasyr

75 g rumsvarmt smör

150 g färskost

3 dl florsocker

1 tsk vaniljpulver
Gör så här

Morotskaka

Sätt ugnen på 175°. Skala och riv moroten. Kläm ur vätskan och lägg på ett hushållspapper. Vispa ägg och socker luftigt med en elvisp. Smält smöret i en kastrull och låt puttra på medelvärme tills det har karamelliserats. Tillsätt resten av ingredienserna förutom smör och rör om försiktigt med en slickepott. Tillsätt smöret och rör om försiktigt.Häll över smeten i en springform (ca 20 cm i diameter). Låt stå under tiden cheesecaken görs.

Cheesecake

Vispa färskost, ägg och socker med en elvisp. Rör ner Dulce de Leche och flingsalt. Vispa till en jämn smet utan klumpar. Häll över cheesecaken ovan morotskaksbotten. Grädda i mitten av ugnen i ca 37-40 minuter. Tag ut och låt svalna. Garnera med glasyr. Klart för servering!

Glasyr
Vispa ihop alla ingredienser till en vit och luftig glasyr. Häll över glasyren i en spritspåse och spritsa ovan muffinsen. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 tankar om “Morotscheesecake”