Instagram: @ameliesrecept
Instagram: @ameliesrecept

Påsktårta

Receptet är framtaget i ett samarbete med Exotic Snacks.

Hoppas att ni har haft en härlig helg med fint väder. Här i Skövde har vi haft ett riktigt aprilväder i helgen. Det har varit allt från strålande solsken till hagel och snö, men också storm och hårda vindar. I dag har det varit helt magiskt väder runt 16° varmt, så jag har suttit ute på balkongen och arbetat.

Det närmar sig Påsk och i dessa tider finns det inget roligare än att baka en massa passande Påskdesserter. I helgen bakade jag en mumsig Påsktårta med saftiga tårtbottnar, jordgubbssylt, vaniljkräm, vispad grädde och chokladöverdragna mandelägg. Mums och så enkelt. Mandeläggen, från Exotic Snacks, hittar ni bland naturgodiset i de flesta matvarubutiken. Mitt absoluta favoritgodis kring Påsk är just mandelägg. Vilket är ditt favorit-påsk-godis?

Ingredienser – 6-8 bitar

Tårtbotten 

3 st ägg

2 dl strösocker 

2 dl vetemjöl

1/2 dl standard mjölk 

1-2 tsk bakpulver 

1 tsk vaniljpulver 

Vaniljkräm

2 st äggulor

2 dl standard mjölk

1 msk strösocker

1 msk vaniljsocker

1 tsk vaniljpulver

1 msk maizena

Garnering

3 dl vispgrädde

Mandelägg


Gör så här

Sätt ugnen på 250°. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Tillsätt resten av ingredienserna under omrörning. Klä en bakplåt (ca 30 x 40 cm) i bakplåtspapper. Bred ut smeten ovan hela plåten i en rektangulär form. Grädda i mitten av ugnen i ca 5-6 minuter. Ansa ut tre lika stora bitar av kakan. Jag använde en kakring/utstickare (ca 20 cm i diameter). Låt bottnarna svalna helt innan tårtan monteras. Spritsa vispgrädde längs med kanten på nedersta tårtbotten. Bred på ett lager med jordgubbssylt i mitten. Lägg sedan på den andra tårtbotten och gör samma sak med grädden. Bred ut ett lager med vaniljkräm i mitten och placera sedan den sista tårtbotten ovan. Klä in hela tårtan i vispad grädde och se till så att det täcker runt om. Garnera med chokladmandel. 

Vaniljkräm

Koka upp alla ingredienser i en kastrull under omröring på svag värme tills det har tjocknat. Tag åt sidan och låt svalna helt. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *