Muffins

Morotsmuffins

Påskledigt! Nu ska det bli skönt att få ha lite påskledigt och koppla bort jobbet helt. Påsken firas nere i Småland hos familjen och blir lugnare än vanligt, på grund av inställda planer. Det kommer att bli en del härliga vårpromenader, serietittande, slappande, påsk-godis-ätande och grillande.

Passande i Påsktider vill jag dela med mig att ett mumsigt recept på morotsmuffins med glasyr och chokladägg. De här muffinsen är riktigt enkla att baka och är verkligen så goda. Var noga när du rör ihop ingredienserna, se till att röra om försiktigt, annars finns risken att de blir kompakta. Jag vill även passa på att önska er alla en Glad Påsk!

Ingredienser– 16 st

1 morot

1 1/2 dl muscovadosocker

3 ägg

3 dl vetemjöl

1 tsk kanel

2 tsk bakpulver

75 g smör

Glasyr

75 g rumsvarmt smör

150 g färskost

3 dl florsocker

1 tsk vaniljpulver


Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Skala och riv moroten. Kläm ur vätskan och lägg på ett hushållspapper. Vispa ägg och socker luftigt med en elvisp. Smält smöret i en kastrull och låt puttra på medelvärme tills det har karamelliserats. Tillsätt resten av ingredienserna förutom smör och rör om försiktigt med en slickepott. Tillsätt smöret och rör om försiktigt. Häll över smeten i muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter. Tag ut och låt svalna. 

Glasyr

Vispa ihop alla ingredienser till en vit och luftig glasyr. Häll över glasyren i en spritspåse och spritsa ovan muffinsen. Toppa med chokladägg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *