Instagram: @ameliesrecept
Instagram: @ameliesrecept

Cheesecake

Hoppas att ni har haft en riktigt fin Påsk, för det har jag. Påsken firade jag nere i Småland med min familj. Tanken var att vi skulle fira tillsammans med mormor/morfar samt farmor/farfar men på grund av omständigheterna fick vi ställa in det. Jag hoppas att allt blir “som vanligt” snart igen.

Jag kände för att ta ett litet uppehåll från mina sociala medier under Påsken och nu känner jag mig mer taggad än någonsin. Ibland behövs en liten paus i det kreativa, det blir lättare att bli ÄNNU mer kreativ efter pausen, så funkar i varje fall jag. I helgen tänkte jag passa på att baka lite, njuta av det fina vädret och bara ha det skönt. I kväll tipsar jag om den här ljuvligt krämiga cheesecaken som görs på enbart fyra ingredienser, sex om botten räknas in. Den är riktigt läcker. Ni bara måste prova den!

Ingredienser

Botten

20 st Mariekex

75 g smält smör

Cheesecake

400 g färskost

1 burk kondenserad mjölk 

3 ägg

1 tsk vaniljpulver (kan uteslutas)


Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Mixa kexen till en smulblandning och blanda med det smälta smör. Klä en rund springform (ca 20 cm i diameter) i bakplåtspapper. Bred ut smulblandningen i botten av formen och låt stå i frys under tiden cheesecaken görs. 

Cheesecake

Vispa färskosten mjukt med en elvisp. Rör ner kondenserad mjölk. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Rör till sist ner vaniljpulvret. Häll över smeten i springformen. Grädda i mitten av ugnen i ca 55-60 minuter. Tag ut och låt svalna. Klart för servering! 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *