Instagram: @ameliesrecept
Instagram: @ameliesrecept

Kladdkaka

Varuprov i samarbete med Nicks.

Äntligen fredag! Bästa dagen på hela veckan och för att fira att det är helg ska vi fika nybakat här hemma. I går kväll bakade jag för fullt och det slutade med tre nya recept. Ett av dem får ni ta del av här i kväll, som ni kan passa på att baka nu i helgen. Det är en kladdig kladdkaka utan vitt raffinerat socker, som istället är ersatt mot Nicks sockerersättning. Kladdkakan är lagom söt och för att göra den ännu godare rekommenderar jag att servera den med DIN favoritglass och karamellsås. Visst låter det gott?

Eftersom den här sockerersättningen är aningen sötare än vanligt strösocker är det viktigt att inte ta för mycket. Då kan kakan bli väldigt söt och knappt god att äta. Vill man så kan man tillsätta lite flingsalt i smeten för att få en bra balans mellan det söta och salta. Det är ju så gott!

Karamellsåsen har jag kokat själv, men här har jag bytt ut sockret till Nicks sockerersättning. Det du behöver till karamellsåsen är: 1 msk smör, 2 dl vispgrädde, 2 msk Nicks sockerersättning, 1 msk Agavesirap, 1 tsk vaniljpulver och flingsalt. Koka ihop allt på medelvärme i ca 40 minuter tills det har blivit en sirapsliknande konsistens. Väldigt enkelt och så gott!

Ingredienser – 10 portioner

100 g smält smör

3/4 dl Nicks sockerersättning 

2 st ägg

1 1/2 dl vetemjöl

1/2 dl kakao 

1 tsk vaniljpulver


Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Rör ihop ägg, Nicks sockerersättning, kakao och vaniljpulver i en bunke. Tillsätt mjölet under omrörning och rör till sist ner det smälta smöret. Klä en rund springform (ca 20 cm i diameter) i bakplåtspapper. Häll över smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 15-17 minuter. Tag ut och låt svalna. Servera med glass och karamellsås. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *