Instagram: @ameliesrecept
Instagram: @ameliesrecept

Salted Caramel Pretzel Brownie

Receptet är framtaget i ett samarbete med Smakbox.

I veckan hämtade jag ut mitt paket från Smakbox. Smakbox är en prenumerationstjänst där du varannan månad får ta del av 15 produkter. För varje månad är det olika teman och det gömmer sig allt från pasta, choklad, drycker och andra läckerheter i boxen. Med min rabattkod AMELIEALMEN får du 20% på första boxen vid start av en prenumeration. Superbra! 

Den här månaden gömde det sig en nyhet, för mig, nämligen chokladöverdragna pretzels. Jag tänkte direkt att de skulle passa perfekt i ett brownierecept och så fick det bli. Låt mig presentera ett magiskt gott recept på mjölkchokladbrownie med hemkokt karamellsås och chokladpretzels. Så rackarns gott och så enkla att baka. De här bara måste ni testa!

De blev så där härligt krämiga, precis så som en brownie ska vara. Skulle ni vilja ha de ännu mer kladdiga kan ni enkelt ta ut dem ca 2-3 minuter tidigare ur ugnen. Det jag gillar mest med brownie, förutom att det är så gott, är att det är svårt att misslyckas. De blir goda oavsett om de blir under- eller övergräddade!

Ingredienser – 18 stycken

100 g smör

150 g mjölkchoklad

2 dl strösocker

2 msk kakao

ägg

2 1/2 dl vetemjöl

1 krm salt

Karamellsås 

1 msk smör

2 dl vispgrädde

1 msk sirap

2 dl strösocker

1 tsk vaniljpulver

1 nypa flingsalt


Garnering

Chokladpretzel


Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull, tag den åt sidan och tillsätt mjölkchokladen. Rör om tills den har smält. Blanda kakao och socker i en bunke. Tillsätt sedan ett ägg i taget. Blanda ner mjöl, salt och chokladblandningen. Rör till en jämn smet. Häll hälften av smeten i en fyrkantig ugnsform klädd i bakplåtspapper. Häll därefter ut ett lager med karamellsås och sedan det sista av browniesmeten. Toppa med pretzel, karamellsås och flingsalt. Grädda i mitten av ugnen i ca 13-15 minuter. Tag ut och låt svalna. Låt sedan brownien stå i kyl innan den delas i bitar. Då blir den extra saftig och fudgy.

Karamellsås 

Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Låt det bryna på medelvärme i ca 5 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och låt puttra på medelvärme i ca 30 minuter tills det har blivit en seg karamellsås.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Salted Caramel Pretzel Brownie”