Instagram: @ameliesrecept
Instagram: @ameliesrecept

Citronkladdkaka

God förmiddag! Hoppas att ni alla hade en trevlig Valborg. Jag och Teodor hade en lugn kväll där vi åt tacos och tittade på Vem Bor Här. I dag tänkte vi ta en liten tur till Hjo för att besöka Hem och Hobby. En butik som vi upptäckte i fjol när vi tog en biltur genom Skaraborg. Det är verkligen en trevlig butik med allt från bakredskap till inredning, ett mini Ullared kan man säga. En butik helt i min smak!

En ny månad är här och jag hoppas att maj kommer att bli så bra och att viruset försvinner för gott. Nu vill jag spendera tid med ALLA i familjen och ge dem varsin BAMSEKRAM. För att fira att våren är här bjuder jag på ett mumsigt recept på Citronkladdkaka med ett täcke av syrlig glasyr. En riktigt krämig frisk kladdkaka där du själv kan välja hur pass syrlig du vill ha den. Önskar du få den ännu mer syrlig är det bara att öka mängden citronsaft och tvärtom om du vill ha den mindre syrlig. Hoppas det ska smaka!

Ingredienser – 10 portioner 

100 g smält smör

2 dl strösocker 

2 st ägg

1 1/2 dl vetemjöl

Saft från 1/2 citron

Rivet skal från 1/2 citron 

Glasyr

2 dl florsocker

1 msk kallt vatten

1 tsk citronsaft 


Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Rör ihop ägg, socker, citronsaft och citronskal i en bunke. Tillsätt mjölet under omrörning och rör till sist ner det smälta smöret. Klä en rund springform (ca 20 cm i diameter) i bakplåtspapper. Häll över smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 15-17 minuter. Tag ut och låt svalna. Garnera med glasyr och citronskivor. 

Glasyr

Vispa ihop alla ingredienser med en elvisp. Är glasyren för hård, tillsätt lite till vatten och vispa igen. Låt glasyren vila i kyl i ca 20 minuter innan du garnerar kakan. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *