Instagram: @ameliesrecept
Instagram: @ameliesrecept

Kanelsnurror

God förmiddag! I dag vaknade jag upp till strålande solsken, om molnen tänker hålla sig borta under dagen kommer vi nog att spendera en hel del tid på balkongen. Det blir så galet varmt där, eftersom det är ett relativt högt räcke, väggar på vardera sida samt tak. För några helger sedan passade vi på att göra balkongen vårfin och köpte nya möbler som man både kan sitta och ligga på. Lätt ett av våra bästa köp, vi har redan spenderat flera timmar på balkongen. Det enda som kvarstår är lite nya växter och det får bli ett helgprojekt framöver.

Nu till det ni är här för 😉 Ett nytt recept på kanelsnurror. Alltså de här bullarna blev hur goda som helst. De fick toppbetyg här hemma och jag kommer definitivt att baka dem flera gånger, men då med en annan fyllning.

Hemligheten i de här bullarna är att de innehåller sirap i själva kanelfyllningen, men också att de är penslade med sirap. Istället för att pensla dem med sockervatten direkt efter gräddning i ugn penslade jag på sirap med en gnutta kanel. Snacka om att de blev saftiga!
Eftersom det enkelt kan flyta ut fyllning under själva gräddningen när bullarna ligger på enbart ett bakplåtspapper, kan du enkelt stoppa dem i bullformar innan jäsning, som de även få gräddas i. Då håller sig fyllningen på plats enklare och det blir troligtvis mindre disk.

Ingredienser – 12 stora 24 små

1/2 paket jäst

1 dl strösocker

2 tsk kardemumma

2 1/2 dl mjölk

75 g rumsvarmt smör

1 tsk salt

8 dl vetemjöl


Kanelfyllning

100 g rumsvarmt smör

1 dl strösocker

2 msk kanel

1 msk sirap

Sockerlag

1 msk kallt vatten

2 msk sirap

1 krm kanel


Gör så här

Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölk. Rör om tills jästen har löst upp sig. Tillsätt de torra ingredienserna och spara ca 1/2 dl av vetemjölet till utbaket. Låt degen arbeta i en hushållsassistent eller i en matberedare. Tillsätt smöret under omrörning och låt degen arbeta i ca 10 minuter. Tryck till degen och lägg den i plastfolie. Låt den vila i kyl i ca 30 minuter. Tag ut degen och arbeta den på ett mjölat bakbord. Kavla degen tunn i en rektangulär form. Bred ut fyllningen och vik degen på mitten. Skär tunna remsor som är ca 1 cm breda. Ta två remsor och vrid ihop dem. Forma remsorna till bullar och placera dem på en ugnsplåt klädd i bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 1 1/2 timma. Sätt ugnen på 250°. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och garnera med pärlsocker. Grädda dem i ca 12-15 minuter tills de har fått en gyllenbrun yta. Pensla bullarna med sirapslag och låt de sedan svalna på ett galler. Förvara bullarna torrt eller frys in dem i påsar. 

Kanelfyllning

Rör ihop alla ingredienser till en slät smet. 

Sirapslag

Rör ihop vatten, sirap & kanel. Låt stå tills bullarna ska penslas.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Kanelsnurror”