Instagram: @ameliesrecept
Instagram: @ameliesrecept

Chokladbollsdammsugare eller Chokladbollsrullar

I morgon är det chokladbollens dag, en dag värd att firas! Chokladbollar är ju så himla gott och så enkelt att baka själv. Min absoluta favorit är hembakade chokladbollar med stark kaffesmak rullade i kokos. Mums. I går kväll bakade jag ett nytt recept på chokladbollar, nämligen en ny variant på Dammsugare eller Punschrullar, som det också kallas. Det blev en slags chokladbollsrulle eller chokladbollsdammsugare, jag har inte riktigt kommit underfund med vad jag ska döpa dem. Vad tycker ni låter bäst?

Jag rullade dem i vit marsipan och doppade ändarna i smält mjölkchoklad som jag sedan strödde kokosflingor på. Tål du inte marsipan, eller helt enkelt inte gillar det, går det att byta ut marsipan mot sockerpasta. Men tänk då på att det kan bli extra sött och då vara godare att doppa ändarna i mörk choklad, för att få bra kontraster.

Ingredienser – 12 rullar

100 g rumsvarmt smör

1 dl florsocker

2 dl havregryn

1 dl kokosflingor

2 msk kakao

1 msk kaffe

1 tsk vaniljsocker

 

Garnering

200 g marsipan

150 g mjölkchoklad

1 msk kokosolja


Gör så här

Mixa havregryn och kokosflingor i en mixer till önskad konsistens. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en smet. Lägg smeten i plastfolie och låt vila i kyl i ca 30 minuter. 

Garnering

Kavla ut marsipanen på ett bakplåtspapper. Strö ut lite potatismjöl om marsipanen lätt fastnar i bakplåtspappret. Kavla marsipanen till en rektangulär form ca 10 x 40 cm och rulla in chokladrullen i marsipanen. Låt rullen vara i frys i ca 30 minuter. Smält choklad och kokosolja i en liten djup skål. Tag ut rullen och dela den i lika stora bitar. Doppa vardera sida i chokladen och strö över kokosflingor. Låt de sedan stelna i kyl. Klart för servering!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *