Instagram: @ameliesrecept
Instagram: @ameliesrecept

Gigantiska Kolakakor

God kväll! Den här veckan har verkligen rusat förbi, precis som alla andra, och jag varit extremt trött varje eftermiddag/kväll. Det ska bli så skönt med helg nu så att jag kan sova lite extra länge på morgonen och även ta en eftermiddagslur – det är då jag sover som bäst. Tidigare i veckan fick jag en receptidé som jag bara var tvungen att testa, nämligen gigantiska kolakakor. Jag utgick helt enkelt från mitt recept på vanliga chocolate chip cookies, men bytte ut mjölkchokladknapparna mot karamellknappar plus gömde gräddkola som fick gräddas in i kakorna. Jag använde gräddkolagodisar du kan köpa bland påsgodiset i matvarubutiken. Snacka om att det blev gott!

Chokladknapparna med smak av karamell har jag själv köpt från Callebaut, men jag har sett att Odense har börjat sälja det bland bakningsprodukterna i flera matbutiker. Självklart så måste jag ju testa dem också och jämföra vilka som är godast. Tycker du om ALLT med karamell, kommer du att ÄLSKA de här kakorna!

Ingredienser – 8 stora eller 16 små kakor 

150 g rumsvarmt smör

3/4 dl muscovadosocker

1 msk ljus sirap

2 tsk vaniljsocker

3 dl vetemjöl

100 g chokladknappar med karamell 

Gräddkola 

Flingsalt


Gör så här

Sätt ugnen på 180°. Blanda smör, socker vitt och luftigt med en elvisp. Tillsätt sirap och vaniljsocker och chokladknappar. Sikta ner mjölet, lite i taget och blanda ut jämnt. Forma lika stora bollar och göm en gräddkola i varje boll. Placera bollarna på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och strö på flingsalt. Se till att det finns mellanrum mellan dem. Grädda dem i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter tills de fått en gyllenbrun yta. Låt svalna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *