Instagram: @ameliesrecept
Instagram: @ameliesrecept

Sockerfri Hallon- & Blåbärspaj

Vi har precis kommit hem efter en härlig kvällspromenad i det fina vädret. Jag har i stort sätt varit ute hela dagen i dag och det har varit så skönt och behövligt. Jag har kommit på ett perfekt sätt att sitta och jobba på balkongen, samtidigt som jag kan se skärmen utan en massa reflektioner från solen, så himla härligt. Nu är sommaren verkligen här!

När vi är inne på sommar, så passade jag på att baka en somrig sockerfri paj med hallon och blåbär. Den är så enkel att göra och tar max 30 minuter att baka, inräknat tiden det tar att förbereda pajen innan gräddning, det kallar jag en snabb paj. Pajen går givetvis att göra både gluten och mjölkfri. Bara byt ut den mängden mjöl, havregryn mot glutenfria alternativ och lika så smöret mot mjölkfritt. Den här pajen kommer jag att baka mycket av i sommar!

Ingredienser – 6 portioner

225 g frysta blåbär och hallon 

3 msk stevia 

1 msk majsstärkelse

125 g smör

2 dl havregryn

2 1/2 dl vetemjöl

1 krm salt


Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Smörj en pajform (ca 20 cm i diameter) och häll i bären i formen. Strö över 1 msk stevia och majsstärkelse ovan bären. Smält smöret i en kastrull och tillsätt 2 msk stevia rör om tills det har löst upp sig. Tag kastrullen åt sidan och tillsätt resten av ingredienserna. Rör om till en jämn deg och bred ut degen ovan bären, så att det täcker hela pajformen. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter tills pajskalet har fått en gyllenbrun yta. Servera med vaniljglass! 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.